ehhhh jaha rubrik

Tattoo design. Handväska
jag vill ha denna väska!! den är så snygg...jag har allt skit i skötväskan just nu.jag unnar mej inget till mej själv,jag köper nästan aldrig nåt till mej själv.ALDRIG!! jag spenderar allt till mina barn...varje liten krona som blir över går till barnen är det nåt fel med det?? nej men är de nåt fel att aldrig unna sej till sej själv? NJA kanske...nån gång måste man faktiskt lägga lite på sej själv...kanske inte att gå och köpa en handväska då,hahaha,men att få egen  tid,att få avlastning med hushålls görat,barn görat.allt som ska göras i ett hushåll..ja såna saker.men som sagt var detta är bara en önskan..en önskan som så mycket annat.
när kände jag mej snygg och vacker??? ehhhhh kan inte komma på det..sminka mej,vad är det??känns helt onödigt att sminka sej när man går hemma...jag älskar egentligen att vara sminkad,jag ser emr levande och piggare ut då...men sen ajg blev mamma så blir det mest mys pys kläder och inte så mycket sminkande om man säger så.bara vid vissa speciella tillfällen..man behöver lixom inte sminka sej bara för att gå upp till affärn eller hämta oliver på dagis lixom..lite onödigt tycker då jag..men alla är olika..men ibland vill jag oxå känna mej vacker,uppskattad och lika fin som så många andra...
men men så är det väl för många kvinnor..känner sej som askungen,när ska man få gå å balen??
hmmmm??
sen så har min prins fått en ny favorit figur...SPINDEL MANNEN!!
Han har en t-shirt med spindel mannen på,och han blir överlycklig när han får ha den på sej.." spinnelmannen" säger han då och bara skrattar...så hans cars period börjar nu övergå till spindelmannen:):)min kille börjar bli stor..
så nu blir det väl att leta reda på kläder,leksaker osv med spindelmannen på hädan efter och inte med bilar på...hahahhah...så min lille kille blir glad...
oliver somna som en  stock när han kom hem från dagis,han var helt slut....
jag sitter här och kollar på Loppi.se och tradera efter ja det vet jag inte men jag kollar efter kläder osv till barnen till våren....
snart är det dags för lite mellis och lekstund med Tindra...sen pyssla och leka med ollie när han vaknar.sen skulle stefan komma hem tidigare idag så vi får hoppas på det...
idag kom servetterna till dopet...så nu är det oxå fixat.
sen kom även olivers bok Karius& Baktius..så nu ska vi läsa den ang tandborstning och tandtroll:):)
sen kom ägglossningstesterna+gravtesterna...hihihi
så nu är det oxå hemma...
ja sen har jag fixat en hel del annat oxå...
men imorgon fm när ollie är på dagis då blir det att sitta och scrapbooka....
nej nu får ni ha det så bra....
ehhh en liten sak som gjorde min dag underbar imorse.4.45 fick jag ett sms av min bror!!!!!! det gjorde mej glad.......och ni som har läst min blogg och känner mej vet VARFÖR!!!!
den bistra sanningen,den osminkande mamman,den mest vardagliga outfiten:):)HAHAHAH
men med mammans finaste hjärtan:)
vill oxå tacka till den tjej som hörde av sej igår till mej ang att hon hitta min blogg och kunde inte sluta läsa den!!!
min blogg var som att läsa hennes egna tankar och sitt eget liv...hon kände igen sej i mig...jag berörde nåt inom henne som gjorde att hon ej kunde sluta läsa min blogg....alltså det är just därför man kanske fortsätter blogga för just detta..att man berör!!!
jag har min blogg främst för att rensa mina tankar jag går runt med,och att dela med mej av min vardag med barnen och vad allt innebär med en helt vanlig dag hos oss i familjen engström...och jag bloggar oftast och mycket om dom står mej närmast och dom som betyder mest i mitt liv,mina BARN!!!!!!! det är bara så,det är bara att acceptera!!! eller skit i och läs min blogg...
min blogg är just bara MIN...
men jag erkänner jag ÄLSKAR att blogga,jag är en bloggerska...

måndag,ny vecka

ja nu undrar ni säkert varför en massa frukt och grönsaker på bilden..jo för jag satt vid datan igår och kom in på en blogg där en mamma skrev om detta med frukt osv med sina barn..hon tyckte lixom inte att det var så viktigt att få in detta i den vardagliga kosten för sina barn pga att vadå det får dom ju i skolan och på dagis...och hon själv åt i stort sett knappt nåt utav detta heller...men däremot hennes make tyckte väldigt mycket om grönsaker osv men fick lixom dras med av detta pga sambon...
detta tyckte jag lät väldigt sjukt måste jag säga.
jag är väldigt noga med och försöker att få in både frukt och grönsaker i vår dagliga kost...och detta har även styvsonen problem med,grönsaker...men man måste få i sej detta det är viktigt för våra kroppar.och det är gott oxå..
oliver älskar grönsaker och frukt..och jag försöker alltid ha frukt hemma och grönsaker i frysen eller färska grönsaker men det är ju inte alltid man har råd till att köpa färska saker..så då får det bli grönsaker i frysen istället och det går lika bra det...köper en massa olika frysta grönsaker när jag storhandlar,det är enkelt och funkar kanon...
men jag kan ej förstå denna mamma som påstår att det räcker med det barnen får i skolan/dagis...hur fan resonerar man?
ja inte vet jag,men det kan ju inte vara med huvet iallafall..


japp på lördag döps vår Tindra...har allt fixat,förutom lite saker som en kompis till mej måste fixa då jag inte kan eller har hjärna till det:):)hahaha
det ska vi träffas om och prata om idag när vi hämtar våra små på dagis...
jag själv ska sätta mej ner och scrapbooka lite personliga tackkort till 2 speciella männsikor som ska vara med och medverka på dopet..mer säger jag inte..
dopklänningen testades igår och jag fixa dit rosa siden band......den passa på Tindra men det var på gränsen kan jag säga....hon är mycket större än vad oliver var när han döptes fast dom var i samma ålder.. det är samma dopklänning dom döps i:)
fast han hade givetvis blåa siden band:)hihihi det kanske ni förstår.nedanför är en bild av dopklänningen+ mössan hon ska ha på sej på lördag:)

här kommer lite  bilder  på oliver när han döptes:)






herrgud vad tiden har gått fort..här var han 7 månader..precis lika gammal som Tindra är när hon döps..
hon blir ju 7 månader på torsdag:)
ja men gud vilka underbara år det har varit och kämpiga.inte då med oliver utan med stefan..vi har verkligen kämpat och nu är allt på rätt väg..så skönt.ÄNTLIGEN!!!
nu fattas bara en liten Kevin eller Nellie♥

jaja tiden får utvisa vad framtiden har med sej..
CARPE DIEM!!!

nej jag sitter här och hostar som en idiot..så nu hoppas jag att läkaren skriver ut cocilliana så jag slipper denna hosta!!!den tar kol på mej både psykiskt och fysiskt!!!
skulle ha gått på sång och danslek med Tindra imorse men kände att jag inte orka pga att jag har legat och hostat halva natten..så känner mej ej så pigg tuvärr..
nu ska jag ge tindra lite mannagryns gröt med sylt och lite majskrokar som efterrätt:)...sen iväg och hämta oliver 12 från dagis sen hem och mysa...


"VI LEVER EN SEKUND I TAGET, OCH SEKUNDEN ÄR JUST NU"

"Jag var starkast när jag skrattade åt min svaghet" 
"Barn håller på att bli stora när de börjar ställa frågor som det finns svar på"

"Kärleken föder svartsjukan och svartsjuka dödar kärleken"
"Det är bättre att ha älskat och förlorat än att inte ha älskat alls"
"Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu"



willys i flen-----blääääääääää

jaha idag så var det dags för storhandling hade man tänkt sej..
mormor hämta trollungarna och sen kom jane för att dra till flen för att storhandla på willys i flen som öppnade där strax före jul...
men fy fan vilken affär...dyrare och mindre utbud..jag fick ej hem allt som jag behövde...handla för drygt 3000 och fick inte med mej det jag brukar handla..och det suger!!!!
jag vill handla allt på än gång,men det gick bara inte.
så nästa vecka,och då hoppas jag verkligen att stefans soc pengar har kommit när jag ska in till strängnäs,så jag kan komplettera med maten och välling osv....för sånt MÅSTE jag ha hemma,det är så jävla viktigt...jag köpte ialla fall 6 st blöj paket willys...Dom funkar kanon och det var ett så jävla bra erbjudande.3 st för 138 kr...köp 3 betala för 2!!
så tindra fick 3 och oliver fick 3 så nu har man blöjer hela månaden.

men mat till Tindra får jag handla i strängnäs på willys.välling och ersättning osv...för dom är billigare..man måste vara ekonomisk..för att det ska funka för oss alla i familjen..
mat i frysarna/skafferiet är as viktigt för mej...och det ska fyllas på ordentligt vid varje storhandling...så det måste jag komplettera....mer kött,korv,bröd,konserver mm mm ,och mer torrvarer..

jaja nej nog med detta nu..
vill säga ett jätte stort GRATTIS!!!! till Sandra&Tobias till lille Lukaz som föddes igår kväll 22.09.han vägde 4990 g och var 56 cm lång!!!
så nu får ni se till och komma hem så man får gosa och mysa med sin lille "gudson"

nej jag har hostat hela natten så jag känner mej helt färdig..helt slut....ont i halsen och magen pga allt hostande..
men ska få coculiana utskrivet nästa vecka..det är det ända som hjälper mot min hosta...
ja sverige torska mot frankrike igår i handbollen.det var ju väntad men ändå kändes det så jävla fel...sverige skulle fan ha tagit sej till final..men men sport är sport

nu ska jag vänta på att mina älsklingar kommer hem från mormor...saknar dom så det gör ont...men dom har det bra,det vet jag...

ha en trevlig lördag...
puss mina vänner...


vad är ER lycka??

 

 

Nedan följer en kort överblick av forskningen om lycka och välmående.

Att med tanken förstå mer om lycka ger inte nödvändigtvis ett lyckligare liv. Det är när vi förenar tankens förståelse, en upplevd känsla och erfarenheten av handlingar som vi verkligen kan skapa lyckligare liv åt oss själva och andra.

En god utgångspunkt är att definiera vad begreppet lyckabetyder.
Inom lyckoforskningen talar man om subjektivt välbefinnandeoch använder sällan termen lycka för att det har väldigt olika associationer. För enkelhetens skull använder vi ändå lycka här på hemsidan (Subjektiv välbefinnande-aktivist har inte riktigt samma klang).

Lycka består av två delar: tankar och känslor. Det kan tyckas självklart men vi behöver en tydlig avgränsning mellan dem för att det i grunden handlar om två olika lyckor. Inom lyckoforskningen kallas dessa delar för livstillfredställelse kontra affektivt välbefinnande. En demonstration; Hur mår du just 1-10? och Hur tillfreds är du med ditt liv 1-10?. Den första formuleringen speglar din upplevelse och den andra dina reflektioner om ditt liv. Chanserna är att dina två självskattade siffror inte är exakt samma vilket visar på de två olika delarna av lycka. Dessa är skilda från varandra och vilken du anser vara den viktigare av de två kommer avgöra i mångt och mycket vilket typ av liv som du anser lyckligast.

Evolutionens inverkan på vårt minne och dess funktioner åskådliggörs när vi jämför upplevelsen av något och det minne vi får behålla efteråt. Nyblivna mödrar bads skatta hur de upplevde stunden under ett par dagar. De frågades i efterhand när de minns att det var lyckligast. Majoriteten av mödrarna svarade att de varit mycket lyckliga när de omhändertog sitt nyfödda barn. När deras minne jämfördes med det de upplevt hamnade förvånansvärt att spendera tid med sitt barn långt ner på listan - tvärt emot vad deras minne talade om för dem. Saker som hamnade längre upp var t ex att spendera tid med vänner. Detta fenomen gäller, som du förmodligen redan listat ut, inte bara för mödrar utan verkar gälla generellt.9

Vårt minne påverkas starkt av det som gett oss högre evolutionär fitness, våra antaganden om det vi borde känt och hur vi mår i stunden. Minnets dolda egenheter är viktigt att ta hänsyn till för att förstå och definera lycka och livstillfredställelse.

 


bebbe verkstan kan börja:)

10 Ägglossningstest 2 Graviditetstest ägglossning GRAVID
Japp då har man beställt detta:) så nu kan bebbe verkstan påbörjas på riktigt:)
sen kan det ju ta ett tag innan det blir resultat,att det plussar vill säga....
men en bebbe till jul/nyår 2011 kanske...en liten Kevin eller Nellie.....mys och gos...KÄRLEK!!!
vem vet?? vi får se hur det blir helt enkelt...
och det kanske inte blir nåt alls....men som jag har sagt det är faktiskt lika bra att skaffa 3an nu..då är man färdig sen och kan tänka på studierna/jobbet...då vi ändå vill ha ett 3e barn gemensamt båda två lika mycket.så varför inte?? varför inte nu? varför vänta...nej lika bra att ha små barns tiden nu ett par år framåt sen är det MIN tid för jobb/studierna till USKA....då vet jag att jag har framtiden säkrad med inkomst och allt...'
jag ska ev börja jobba 2-3 kvällar i veckan plus 1 dag på helgen som timvikare inom vården..det känns skönt...men inget är säkert ännu dom skulle höra av sej.sen vet jag inte mer tuvärr.men det lät lovande plus att dom behöver folk hela tiden...
jag vill ju jobba!!!!
ja nej jag måste väl säga att livet känns perfekt just nu ialla fall:) men det kan ju lixom ändras på ett vips....så man får hålla tummar och tår..
jag har en fördjävla hosta som stör min natt sömn...så fixa så jag kunde förnya receptet på couliana via nätet imorse.(TACK MAMMA)hahahah..nu fick du lära mej nåt för en gångs skull och inte tvärtom...
oliver verkar (peppar peppar)klara sej från magsjukan...än så länge så verkar han inte smittad han är samma vanliga oliver..så HOPPAS HOPPAS att han klarar sej från skiten....
Tindra har upptäckt sina tår...hahaha så himla kul att se på tösen när hon stoppar in hela foten nästan och suger och biter på tårna:):) min lille tjej...så himla gosig och fin min dotra min....
tog en promenad i fm med barnen,gick och handla fredags mys och lite mat...sen gick vi till lekparekn så oliver fick leka av sej lite och äta sitt godis och sin smothie han hade köpt för sin lilla peng han hade i sin sparbössa:)
Tindra sov så sött i vagnen under hela tiden vi var ute..sen gick vi hemåt och åt lunch nu sover ollie middag och tindra somna i sittern bredvid mej på golvet...
så nu sitter jag här,bäst och passa på för sen blir det ju lixom ingen lugn stund...det ska göras saker hela tiden och lekas och pysslas..det tycker ialla fall oliver att mamma ska göra...hahahahah..och självklart gör mamma det.....allt för mina hjärtans skull...mitt allt...
utan MINA  barn-inget JAG.....
ja annars då..ikväll blir det handboll..
sen blir det en sällskaps spels kväll med mackan...med lite mys...sen kanske en bra film efter det..
sen imorgon blir det storhandling...men med tanke på att vi ej har fått soc pengarna så får jag dela upp storhandlingen och komplettera nästa vecka när jag ska till strängnäs och hämta tindras bilbarnstol..och får fan hoppas att soc betalar ut pengarna tills dess....
annars kommer ragatan i mej fram och då får dom passa sej på sin telefon tid på morron.....nja inte så drastiskt men dom lär få höra.....
ett recept kommer här på play-doh lera till era barn..ett bra fredags pyssel att göra tillsammans med barnen:)det bästa och det enklaste och billigaste leran..och så himla lätt..och framför allt BARNEN ÄLSKAR DETTA!!!!!!!

Du behöver:

4 dl vetemjöl

2 dl salt

2 msk citronsyra (eller 2msk Alun)

2 msk matolja

4-5 dl vatten

karamellfärg

Koka upp vatten och häll i karamellfärg och olja i vattnet. Blanda ihop mjöl, salt och citronsyra i en skål. Häll i vattnet, karamellfärgen och oljan i skålen. Blanda ihop. Play-doh-leran är färdig!

 

ha en fortsatt trevlig fredag...




kommer nog inte undan...

jaha man hämtar ollie idag på dagis..vad säger fröken då tror ni??
ja oliver har bajsat 2 gånger och det har varit lite löst och frätande..så han är alldeles röd och vi har smörjt honom...och han ville inte äta mat till lunch heller...jaha sa jag då börjar nog magsjukan komma för min prins..för på honom brukar den alltid komma "bakvägen"...och han var alldeles blek när jag hämta honom..
HELVETE!!!!!!
han somnade direkt i soffan när vi kom hem..så nu får vi hålla tummarna att det inte blir nåt mer utav detta..han har ju inget dagis imorgon.då är han ledig...så nu gäller det att SPRITA händer och detta mer än vanligt!!
usch och fy....jaja men så är livet på en pinne...vandrande pinne.HAHAHAHAHA..ja vad rolig man kan vara då...neeeee..

så här kommer jag se ut snart...för så känner jag mej just nu...hahaha vacker va?? kaffe koppen i högsta hugg och sen som en urvriden golvmopp...lattjo värre.nej fy fan säger jag..
om jag blir sjuk det gör mej inget,men att barnen blir sjuka det gör ont i mej...för dom är små och blir så sjuka direkt lixom...och mina små här hemma har redan haft det så jobbigt nu i några månader så snälla låt dom vara friska..ska dom åka på en kraftig magsjuka på detta oxå..det är inte kul,inte kul alls...
nej vad ska man göra åt detta..ska man sätta på dom värsta skyddsdräkten kanske??vad skulle sägas om denna dräkt??? tänk er era barn på dagis/skolan med en sån här skyddsdräkt på sej!! värsta modet ju..HAHAHAHAHA.då slipper dom bli sjuka iallafall...kanske iallafall..man kan inte skydda sej mot sjukdomar det går bara inte...man måste bara gilla läget..thats it..

båda barnen sover så då passar jag på att sitter här...betalar in räkningar har man gjort oxå..dom jag har kunnat då social idioterna strular...så stefan får ju sina pengar ev nästa vecka det beror på...så när hans pengar kommer då får jag betala in resten av räkningarna som måste betalas in då...jag blir fan tok galen på detta...jag vill ha in alla pengar samtidigt så jag kan lägga upp budgeten ihop med allt...och betala alla räkningar samtidigt...men nej då...pga att stefans handläggare tog lite föräldraledigt så får han/vi en ny handläggare och ja självklart ska det strulas direkt...detta är nåt fruktansvärt irriterande och jobbigt...och kärringen är ju helt slut däruppe..pust.

nej nu ska jag ta och sätta mej ner för att göra iordning en belöningstavla till oliver...köpte ju cars klistermärken på tradera som jag fick hem idag..så nu ska jag göra ordning en tavla åt honom...så varje gång han borstar tänderna själv eller om han låter mej får göra det..så får han en liten bil på tavlan...eller om han äter upp all mat till middagen osv...så får han en bil...när han kommer upp till 10 bilar så får han en stor bil klistermärke och då ska han få en speciell sak från pryl sjuan här uppe i byn.en liten affär som har allt möjligt smått och gott..
jag hoppas att han kommer att uppskatta denna tavla och se även belöningen av att han är duktig....
bye bye!!!




Förkyld

fy fan är så tröööööööööööt.....ögonen vill knappt vara uppe..men jag måste ju vara vaken jag kan inte gå och sova bara för att jag är sjuk..nej det går inte.stefan jobbar och jag har ju lixom barnen och hushållet att ta hand om...så jag måste vara vaken och på tipp topp....BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.
idag känner jag mej som en äcklig gammal golvmopp...förkylningen är inte så kraftig men jag känner av den genom tröttheten...men som dom säger man måste vara frisk för att vara sjuk...ja det ligger nåt i det..
men var ju tvungen att lämna ollie på dagis...dom var 3 barn där...resten hemma i kraftig MAGSJUKA!!!!!! fy fan får se om oliver klarar sej från den..skulle ju vara kanon om han inte får den...men det är ju inget vi kan rå på..tuvärr.sjukdomar är sjukdomar och dom kommer när dom vill..

Tindras läkarkontroll gick kanon och allt såg fin fint ut...och det visste jag ju redan..det var ju min lilla tjej och hon är bäst....
nej snart ska jag pylsa på tösen här för att hämta lille man från dagis..sen hem och ha en liten fruktstund och mysa...innan han kommer att sova sin 1 timmes middag...om han nu vill sova vill säga..det är inte alltid han vill det:)

ja nej det var ett kort inlägg idag med då...

puss och kram från lilla mej...som ni kanske vet så kallas jag för lilla-my..WHY?? jag har samma humör,har jag långt hår så har jag håret uppsatt med en tofs mitt på huvet.precis som lilla-my!
jag är alltså LILLA-MY...:)


GRRRRRRRRRR

Flickan Står På Bron Och Tittar Ner. Ett Litet Kliv Och Hon Finns Inte Mer. Hon Blundar Och Känner Vinden I Hennes Hår. Nerför Kinden Rinner Sakta En Tår. I Handen Kramar Hon Ett Kort På Sin Vän, Hon Viskar Förlåt Mej,Men Vi Ses Snart Igen. Precis När Hon Skulle Ta Sitt Sista Kliv Ut, Hör Hon En Röst "Det Får Inte Ta Slut!" Hon Vänder Sig Om, Det Är Hennes Vän Som Skriker. Men Hon Bryr Sej Inte Fast Hon Vet Att Hon Sviker. Hon Tar Ett Sista Andetag Och Försvinner Sen Ner. Hennes Väns ledsna Ögon Blir De Sista Hon Ser... flickan blinkar,en tår rinner ner,ingen anledning att leva hon ser ingen bryr sig ingen vet,det känns som om hon är från en annan planet vad har hon att leva för,det hon gör är det någon som förstör hon hugger kniven i sitt bankande hjärta,hon dör så snabbt att hon inte känner smärta vad flickan inte visste och förstod,var hur många som grät när hon dog.......
åhhhhh fy faaaaan vad jag hatar soc och myndigheter!!!! jag bara hatar detta...hoppas stefan får löne praktik fort som attans så vi slipper skiten....jag vill inte ha med dom att göra....inte ett SKIT!!!!!
jag vill att stefan får lön så vi slipper myndigheterna fort som fan...för nu är jag rejält trött på idioterna...
men men vad ska man göra nu måste ju stefan ha soc pga att få försörjnings stöd,och så att vi får dom pengarna som vi har underskott av varje månad pga att det bara är jag som drar in pengar nu..så visst är det bra att soc finns men dom är ju ena jävla idioter...det är bara så....tuvärr...jag spyr på dom...

japp men så är det..idag var det FG så himla mysigt...sen har vi varit till prästen och pratat inför dopet...sen handlat och tagit 2 långa promenader..en i morse direkt efter lämning av ollie så tog jag en lååååån promenad med tösen i vagnen..sen gick jag till BVC och vägde och mätte..
Tindra väger 9732 G,68,5 cm lång,och har ett huvudomfång på 44,2.
stor kicka:)
sen var det FG direkt efter med en kille från familjerådgivningen där...jätte bra och inspirerande faktiskt..
en bra sak att tänka på
"BRIST PÅ KÄRLEK ÄR INTE HAT! UTAN LIKGILTIGHET!!!!"
hmmmmm  något att fundera över...men fan så sant...

sen efter FG så handla jag lite lunch,hämta ollie...gick hem och åt lunch med barnen/fast ollie redan hade ätit lunch på dagis)men han åt en macka iallafall...sen så lekte vi lite sen tog vi en promenad till affären för att köpa frukt oliver önskade sej äpplen när jag hämta han från dagis..så det gick vi och köpte:)sen gick vi till kyrkan för att träffa prästen..sen gick vi hem...
nu är det bara vänta på att stefan ska komma hem från jobbet...sen äta lite spaghetti och köttfärssås...sen kommer mackan hem 7 från en kompis..då blir det läxläsning och sånt...
ja sen är det snart sovdags och en ny dag imorgon....
då ska jag till BVC igen på 6 månaders kontroll med Tindra!(hon var sjuk förra gången hon skulle dit ju:()

nej nu ska jag fortsätta med mitt skitgöra här hemma dvs dammsuga och skura golv plus ta reda på tvätten som ska in i torktumlaren och det andra ska hängas upp....



åhhhhhh

har fått ett problem med min 3 åriga lille son här hemma....TANDBORSTNINGEN!!!!
har aldrig haft problem förut med detta,det har funkat kanon hela tiden..jag börja redan när hans första tand kom upp vid 4 månaders ålder sen har jag fortsatt och det har funkat så himla bra..jag har köpt roliga tandborstar och tandkräm åt honom och det har funkat kanoners..tills för ca 1 månad sen...NU VILL HAN INTE!!!!
HAN SÄGER HELA TIDEN "INTE TÄNDERNA,INTE TÄNDERNA"
varför?? varför har detta vänt så plötsligt,från att ha gått perfekt utan protester tills nu när han inte vill...jag får inte borsta hans tänder..han står själv med tandborsten och vill ha tandkräm när jag står och bortsar tänderna,men jag får inte hjälpa han....varför..?det har jag alltid fått göra annars ju..visst får han stå själv och borsta men det blir ju lixom inte ordentligt då...och nu är han fyllda 3 år och ska snart på sitt första tandläkarbesök....och jag vill absolut inte att han ska ha hål eller få dåliga tänder...jag är ju noga med mina tänder och det har ju resulterat i inga hål..och detta vill jag överföra till mina barn...TANDBORSTNING ÄR JÄTTEVIKTIGT!!!!!
så jag hoppas bara att det är en fas oliver är i där han vill göra allt själv..men att han kan förstå att mamma måste få hjälpa honom med tandborstningen oxå...
ja vi får se,jobbigt är detta ialla fall..

japp annars då,jo då jag lämna ollie på dagis och får se en anteckning "det råder magsjuka här på dagis"
HJÄLP,NEJ!!!! jag får panik nästan,inte för att man kan göra något åt detta med sjukdomar när barnen går i skolan och på dagis det är bara att gilla läget att så blir det..
och det får man räkna med när man blir mamma/förälderar..barnen blir sjuka och det är ett friskhets tecken...lät konstigt detta men det är ju sant...
men magsjuka är ju inte kul alls att få..så nu håller vi tummarna här att oliver inte blir sjuk...och att inte mackan drar hem magsjuka oxå för det förkom visst i skolan oxå sa han igår...fy och blä...

jag har själv lite ont i halsen och lite snorig men inget allvarligt utan det är sånt som hör till i detta vinter väder...

imorgon så händer följande lämning av ollie på dagis,hem till linda passa viggo...sen fika sen till föräldragruppen 9.30 för att prata lite med familjerådgivnings killen och träffa söta bebisar och deras mammor:) väga och mäta Tindra..
sen kl 14 träffa prästen för att prata och lägga upp dopet:)

Torsdag...lämna ollie på dagis...9.45 upp till BVC med tindra för 6 månaders kontrollen(då hon var sjuk senast hon skulle dit)
13.00 ska oliver till BVC på 3-års kontroll..
betala räkningar
sen fredag spelkväll och myskväll..
lördag STORHANDLA.....



en EFTERLYSNING !!!!!! Är det någon som har en TROFAST hylla att sälja???
behöver en till min oliver....så hör gärna av er om ni vet någon som inte vill ha kvar sin...
TROFAST Förvaringskombination med backar flerfärgad Bredd: 94 cm Djup: 44 cm Höjd: 91 cm
ja jag vill bara säga att jag ÄLSKAR serien familjen annorlunda på tv4...och framför allt familjen i märsta,familjen Norrström....en helt underbar familj med 10 barn....herregud att dom får vardagen att funka..dom är underbara....och det är dom andra familjerna oxå...dom är värda 100 rosor och all respekt för deras familjer.....men jag har fastnat totalt för denna familj Norrström,speciellt pappan som är så cool och lugn....i love him::)
hihihi



så ha det gott där ute så hörs vi.
och ta hand om varandra..


måndag...

Måndag morgon...igen...
gick och la mej med oliver 8 igår kväll..såg på handbollen....JIPPE!!! vilken matsch det blev..kanon....
oliver somna vid 20.30..jag hade världens migrän anfall....tog tabletter mot det,och somna sen själv vid 21.30....vakna 2.30 då oliver ville ha nattvälling och rulla hår....sen vakna jag 6.30 då lille tösen ville ha mat.sen gick vi alla upp för att äta fruksot.stefan stack till jobbet...jag drack mitt kaffe..tog på ungarna kläder sen bar det av till dagis...sen hem och ringde en massa samtal,advokaten,mm mm...
så nu sitter jag här med min 5e kopp kaffe...har fortfarande ont i huvet men inte alls lika kraftigt som igår kväll...
så nu är det bara att ta det lugnt tills det är dags för att hämta ollie kl 12 sen ta en promenad upp och handla välling och lite annat sen till banken 13.30 och prata med min rådgivare där ang bättre sparfonder osv till barnen...sen hem och äta lite mellis med barnen...
måste få tag på fastighets skötaren oxå,har försökt hela morgonen utan resultat...för det luktar APA i våra avlopp....det är hemskt....så han måste komma hit  och titta och lukta på det och göra något åt detta problem för så här kan vi inte ha det...
japp har suttit och skrivit storhandlings lista tills på lördag oxå..puh vilken lista det blev...men då ska det handlas på öb och willys....så då blir det en del...runt 4-4500 kr brukar mat notan bli varje månad..då ingår det blöjer och allt sånt til barnen plus öb inhandlingen av schampo,tvättmedel och sånt..och sen blir det ju lite strö inköp oxå till barnen,strumpor och sånt som dom behöver...måste nästan hitta nya regnkläder till oliver...så han kan ha en uppsättning på dagis och en här hemma...han har ju redan men han behöver lite nytt och det han har nu börjar bli lite smått:(tuvärr... 92 är gräns fall...det beror på klädmärket och stl i sej...han behöver ha 98/104..och det kanske får ingå i storhandlings budgeten...
så det är väl inte så farligt.....det tycker då inte jag..sen ska jag fixa så räkningarna dras på torsdag oxå..då jag får mamma pengarna.....och hoppas då att stefan får sitt soc bidrag på fredag...då kan jag betala räkningar för mina pengar och sen storhandla för stefans soc pengar..hoppas hoppas..men han borde få utbetalt tills fredag iallafall...
ja men det löser sej väl ändå annars..
sen nästa vecka så ska jag och mamma och barnen till strängnäs och hämta tindras nya bilbarnstol...sen kanske vi tar en fika eller nåt på vägen hem...
vi får se..
nej men vad ska man hitta på nu då...jag börjar bli hungrig IGEN.....fan äter hela tiden...tror jag ska ta äggmacka snart och en kopp varm choklad...
bye bye och ha en bra dag..

Johan kom hem:(

ja ni undrar säkert vad detta är för nåt??
detta stod i torsdagens tidning!!
detta handlar om min BROR!!!!!
ja så jävla illa är det..så nu är han efterlyst av tingsrätten och även polisen letar efter honom...det är så jävla hemskt så jag finner inga ord..
min bror har FÖRSTÖRT hela sitt liv..han fyller 30 år i april...och han lever i flykt..undan rättvisan..han har själv ställt till sitt liv det kan han inte skylla på någon annan..han har helt enkelt sabbat sitt eget företag,så det är borta..han har SABBAT presis allt.
jag SAKNAR honom så fruktansvärt mycket så det gör ont i mej..jag har försökt att få tag på honom men han vill inte och han vill inte att nån ska veta var han bor eller nåt...
han har träffat oliver 2 gånger sen han föddes och då var han bebis och vår pappa dog/begravdes..
Tindra har jag skickat bilder på via mobilen...så han ser hur hon ser ut..
när jag har hört av folk som har pratat med johan och dom tar upp mej och barnen så börjar brorsan att stor grina och tycker det är hemskt...för han skäms så fruktansvärt över det som han har ställt till med...han och jag har varit så tighta sen voi var små så detta måste göra ont i honom med att inte ha kontakt med syrran...och han avgudar barn,tänk vad han missar...sina syskon barn..han är morbror...
tänk vad oliver skulle bli lycklig över sin morbror,som ahr alla dessa grävmaskiner,traktorer och han meckar med allt...tänk och olievr älskar allt sånt brm brum maskiner..
jag saknar brorsan varje dag...inte en dag går utan att mina tankar går till johan..och han törs ju inte visa sej här i malmköping heller...då han har gjort saker som man absolut INTE får göra..men som sagt var man måste vara 2 till detta så man ska fan inte skylla bara på johan..kom ihåg det..
jag kan skriva om en massa saker om min bror,men jag varken vill eller orkar inte,för tårarna vill bara komma så fort jag tänker på min bror..vet ni vad det värtsa är och vad som jag är livrädd för??
att en dag så kommer polisen att stå utanför min dörr eller att jag får ett telefonsamtal där dom kommer att säga att "vi måste tuvärr meddela att vi har hittat er bror DÖD"!!!!!!!
för det är den utväg min bror kommer att ta...men frågan är bara när...............
usch fy fan johan..VARFÖR?????? VARFÖR I HELVETE!!! varför??????
jag vill bara ha min Johan tillbaka!!!!
snälla om det är nån som läser detta och vet var johan är och så,snälla be honom att höra av sej till tingsrätten och till sin syster.....jag behöver min bror,och mina barn behöver sin morbror!!
jag hjälper dej och har hjälpt dej förut i ditt liv...du behöver inte skämmas...jag är för fan din syster..KOM HEM!!!!!

min brorsa är han längst till höger:) ej så bra bild tuvärr....detta är taget 08 då han och ett par killar bilade i USA en månad..detta är då taget i paris där dom mellan landa...

I MISS U:(

ja nej nu ska jag prata om nåt annat..igår fick vi hem rättegångs fakturan på det som har varit med familje rätten ang rätten för stefan att få träffa sina barn...19398 KR!!!!! nästan 20.000 kr...jippie kul värre men som tur är så går ju hemförsäkringen in och betalar allt förutom självrisken..och den var på 3880 kr..det är den summan stefan ska betala själv...så jag ska ringa på måndag och göra upp en avbetalnings plan så vi kan betala in varje månad istället..vi har ingen möjlighet att betala in nästan 4000 kr på än gång..så vi måste få avbetala istället...och det står att vi får göra det men att vi måste ringa till advokatens sekreterare och göra upp detta med henne..så det ska jag fixa på måndag...
men det jag blir mest förbannad på det är inte pengarna utan att denna jävla prosess har inte gett oss någonting...vi står på samma ställe ang detta med barnen...
men vad ska vi göra???
vi måste acceptera läget...

ja fy fan säger jag..man kan spy för mindre..


min store kille vill mestadels gå på toaletten själv nu:) och ahn får gå på killarnas toalett(ja min man och styvson har egen toa) pga att jag tycker det är vidrigt när killar slabbar ner.....min toa är ren och har doft ljus och en massa grejs i:):) nej så killarna får sköta sitt i sitt egna badrum:)
och det är klart plutten oxå vill gå på killarnas toa...stora killar gör det..

Tindra mumsar i sej gröt,banan och päron smak..jammi:):)
och det bästa mamma hade satt hon på bordet:)

nej nu så skiter jag i detta och tar hand om andra saker som ska göras.


inreda

Fredag morgon...vakna 6.30 då Tindra ville mat..sen vakna ollie sen gick vi alla upp för att äta frukost.stefan stack till jobbet och mackan till plugget..oliver ville till dagis men han är ledig på fredagar så vi får mysa hemma..men han ska till mormor i eftermiddag för att åka till eskilstuna och gå på bio,Anna och långa farbrorn:) sen gå och äta på mcdonalds...
så det blir en Tindra och mamma em idag..då stefan jobbar sent och mackan ska hem till sin mamma.
ja mer då??
har funderingar kring att börja inreda mackans rum lite så det blir mer killigt och tonårigt...lixom han blir 13 i höst...han vill ju ha döskalalr och lite kamoflage grejer..gardiner med döskallar är ju fixade.så det ska dit lite matter osv..sen vet jag inte om jag ska köpa tapeter eller om vi ska måla väggarna i hans rum..det är ett svårt val...men vi får se vi får ta lite i taget så det blir mer personligt för mackan..och att han får bestämma hur han vill ha det..
det blir säkert jättebra till slut..eler vad tror ni?
japp och idag ska jag betsälla spa behandling på spa källan i eskilstuna oxå,bara för MIG!!! lyx...måste utnyttja presentkortet jag fick när jag fyllde 30..
så jag ska ta en kropps behandling..massage...så skönt det ska bli...
ja jag gick och la mej med olievr 8 igår kväll och titta på handbollen..och vet ni han SOMNA!!!! så jag ska fortsätta att runt 8 snåret så tar jag han in i min säng så han vet att nu är det sov dags...för annars somnar han så sent och det vill jag ej att han ska göra när han ska till dagis i veckerna då måste han somna i tid så han orkar upp på morgonen vid 6.30-7..viktigt detta..han måste lära sej sov rutiner oxå..han får sova middag men inte mer än 1 timme..och det har funkat denna vecka han har vaknat själv efter ca 40 min...så det är bra...och jag hoppas att det kan fortsätta så här..
ja igår fick han sitt första "123" paket från GoBoken...och sitt första "ABC"
dessa böcker är för att dom ska lära sej läsa/räkna fast man kan göra det på ett lekfullt sätt..och det tycker jag är bra...sen så får tindra sitt bokpaket som är ålders anpassat...tycker dte är jätteviktigt med böcker till barn och framförallt till oliver då han ska börja lära sej att läsa/räkna..dom gör detta mycket på dagis..och då behöver man även göra detta hemma...så det är mitt tips till alla småbarns föräldrar!!! gå med en bokklubb för barnens skull..det är värt att lägga nån hundra lapp på detta!!!det tycker ialla fall jag...
har även fixat nya barnförsäkringar som är billigare till mackan,tindra och oliver!!!
sen på måndag ska jag till banken och prata med min rådgivare ang bättre sparfonder till oliver och tindra så dom pengarna jag spar åt dom ger dom den bästa avkastningen den dan dom blir 18 och ska få pengarna...jag spar ju 300 kr varje månad åt dom...150 per barn...och sen sätter jag in julklapps pengar/födelsedags pengar på deras sparfond oxå..så det blir ju en slant och ajg vill ju lixom att det ska bli den bästa avkastningen på det oxå..
så det är oxå ett MÅSTE!!! är man förälder så ska MAN öppna ett sparkonto/fond åt sina barn oavsett hur mycket man än spar åt dom så det lilla kan ge mycket i längden!! och en bra barn/olycksfalls försäkring!!!!
det är värt varenda hundralapp/tusenlapp!!!!
tänk om man inte har en försäkring och det skulle hända sitt hjärta nåt!!! USCH bara tanken gör mej livrädd och skräckslagen!
ja nej jag behöver en kopp kaffe till känner jag..fy fan jag dricker kaffe som jag vet inte vad.det är min drog absolut...kan inte leva utan kaffe...sorgligt men så sant...
måste berätta att jag fick ett mail på facebook här i veckan av en tjej som jag inte känner eller vet vem hon är...men hon skrev så här
"Hej ville bara säga att jag läste på din blogg...du skriver bra!ville bara säga det..."
TACK!!! snälla för dom orden till dej som maila mej dessa ord....
det värmer!! att man skriver bra och kanske rent av berör folk..jag skriver bara om min vardag och min familj och mina 2 små som betyder allt för mej och det är ju dom jag lever för...och min blogg är just min dagbok där jag skriver av mej och rensar skallen...jag är i behov av denna ventil...
jag är en bloggerska:):)
jag delar av mej av mitt vardagliga liv som 2 barns mamma,bonus mamma till 3 varav 1 bor hos oss...jag är alltså 5 barns mamma och är snart 31 år!!!
och ev en resa på vår 3e bebis äventyr..från månad 1 till förlossningen:):)
och allt däremellan,jobb och utbildning osv...
ja MITT/VÅRAT liv...
stefans resa med sitt kämpande med att fortsätta vara ren från alkohol/droger..
kämpandet med hans 2 andra barn som bor hos mamman.rätten till att få träffa dom!!!!
hans väg från praktik till löne praktik..
helt självförsörjande utan social hjälp (som nu stefan har)
stefans körkort!! han ska ha det till sommaren säger han...
ja ni som följer och läser min blogg ni får en resa av mitt liv...
ha det gott.

hihihihi

mmmm Tindra håller på och lär sej att ta sej framåt nu:):) men det går inte så bra,det tar lixom stopp och hon blir galen,rent ut sagt vansinnig,hon vill FRAMÅT!!!! men det tar stopp..det är så roligt och titta på henne...
hon försöker även sitta helt själv men än så länge är det lite vingligt men det tar sej...hon behöver inte mycket stöd nu så snart så sitter hon själv..MYYYYYYYS
alltså jag fattar inte men jag har en enorm längtan just nu efter 3an....jag trodde aldrig att jag ville ha en till liten pga av min enorma rädsla för kejsarsnitt..men jag VILL verkligen ha en till...3 barn för mej är perfekt,presis lagom...inte för lite och inte för mycket utan helt enkelt lagom och alldeles perfekt..
så som det ser ut nu så kommer vi att försöka att få en 3e..men det blir den dan det blir...man ska inte skynda på utan ta en dag i taget..och det viktigaste just nu är att stefan jobbar på så han får sin löne praktik snart...då blir det ändå mer perfekt,både i plånboken och i familjen..:)
sen att jag börjar jobba lite extra på kvällar och helger,så jag får känna mej viktig och behövd,plus att jag tjänar mer pengar..spar mamma dagar osv..att tindra ska fylla 1 år sen skolas in på dagis osv..sen kan vi börja planera in 3an....om inte det skulle ske tidigare vill säga..för vem vet vad som händer..jag vill lixom inte fylla 35 innnan jag får mitt 3e det är en sak som är säker..ska vi ha en till bebis då ska det ske inom dom närmsta 2 åren!!!annars så blir det ingen...jag är så glad att jag har 2,är priviligerad över att få ha dom i mitt liv..så enkelt är det...men man kan önska och ha en vilja..eller hur:)?
för sen vill jag satsa på arbete och utbildningen så jag har ett bra arbete som jag
älskar och även kan få en högre lön med utbildningen till USKA!!
japp så nu vet ni detta..så nu får vi se vad som händer i framtiden och i vårt liv..

nepp nu är det dags för lite gröt till sessan som har vaknat,kaffe och liten macka till mej..sen iväg och hämta ollie på dagis.sen ta en promenad.sen hem och dammsuga..
ja det var ett litet inlägg idag med om nina funderingar och tankar...
ha det gott

hmmmm

vet ej vad jag ska skriva om..ide torka men jag bloggar av mej lite iallafall..
jag skriver helt enkelt om det bästa jag har...
jag la Tindra 21.30 igår kväll då fick hon natt välling...hon somna direkt.
oliver däremot la jag i min säng vid 22 då han vägra att somna..efter att ha legat och snurrat mammas hår lite så somna han oxå...
vaknaa 6.30 imorse då Tindra vakna och ville ha mat.sen väckte jag lille man som måste vakna 7 så man hinner att äta frukost och göra morgon bestyren innan dagis lämning.
så jag gjorde iordning Tindra,sen tog jag ollie...stefan gick iväg till bussen för att åka till jobbet.
mackan satte sej och åt frukost.sen kom ollie ut för att äta sen frukost och tindra satt och jollra bredvid oss.jag tog mitt kaffe och åt en smörgås.mackan stack till plugget.
sen var det dags att klä på ungarna för att gå och lämna oliver på dagis kl 8.15
sen gick jag hem och gick ner till linda för att fika och passa viggo medans hon lämna jasmine.
och nu sitter jag här,sen bär det iväg för att hämta oliver och sen till tempo och posta paket och köpa lite mat.
idag ska ollie inte sova middag!!!! det måste bli ändring på det..jag vill att han ska lägga sej mellan 7-8 istället.så jag har bestämt mej att jag ska lägga mej med honom och läsa en saga eller lyssna på en musik saga mellan 7-8 på kvällen...så får vi se om han somnar i tid...
det är inge bra nu när han börjar på dagis rätt så tidigt på morron att han somnar så sent på kvällen..det blir lixom helt fel för honom..
så vi får se hur detta kommer att funka.
ja men ha det så gott nu mina vänner....

håll era nära och kära varmt i ert hjärta..en vacker dag finns dom inte mer.....


alla har fel..

alla har vi fel och brister...INGEN ÄR PERFEKT!!!!
jag står upp för min familj i alla lägen...jag skyddar min familj..
jag släpper in alla hos oss och alla är välkomna..
här finns det alltid mat till dom som inte har en bit mat hemma..
här är alltid dörren öppen för dom som behöver det.
men jag accepterar INTE att det förekommer droger/alkohol innan för min dörr..är det så svårt att fatta detta..måste jag skaffa alkotest mätare och sätta in i käften på folk som kommer hit!!!!!!stefan har haft ett helvete med sitt missbruk och kämpar fortfarande...och då menar jag KÄMPAR!!! men han är oxå en människa,ska jag tala om för er som pratar skit om han bakom hans rygg och det gäller då även mej,att det pratas bakom ryggen på mej oxå då..jag gillar inte och prata skit bakom ryggen på folk(men gjorde det i förra inlägget)det är inte jag lixom..men var tvungen att få ur mej detta...
om jag inte TRODDE långt inom mej att stefan skulle klara detta,tror ni då att jag skulle skaffa barn med honom???
jag försvarar inte stefan,jag vet att han har/gör fel....och det är inte bara med missbruks delen att göra utan ALLT!!
men han försöker och det är mer än vad många i denna by gör....han har skaffat sej en ny praktik plats som han älskar att gå till varje morgon...det är skönt att veta att det är ett bra ställe och att jag vet att han är där han ska vara...
kan bli långa dar ibland för honom då han jobbar på en bondgård,men hellre det än att han gör en massa annat skit...
han försöker att kämpa för sina andra 2 barnm,men får bara skit tillbaks att det är bara HANS fel att dom inte vill vara här...hur kan man bara skylla på ena föräldern??man är väl 2 att göra barnen??då är man väl 2 oxå om uppfostran?
men varför kämpa,varför lägga ut en massa pengar på rättegångs kostnader(familjerätten) en massa turer till socialen och allt sånt utan resultat..vi står och stampar på ruta 1 igen!!!!
inget händer..nu ska vi lägga in en anmälan till social styrelsen...
är det bättre att barnen fosterhems placeras istället för att deras egen pappa och hans nya familj får ta hand om barnen varannan vecka eller några dagar i månaden...??
är det så farligt att träffa sin egen pappa??
alltid har det snackats om att det är stefans missbruk som har varit problemet!! jo tjena...jag ser det..vad är problemet egentligen!!!!!???han kämpar och kämpar för dessa 2 barn..
men dom VILL INTE HIT!!!! det är det ända vi får höra..
ska jag vara ärlig så tror jag att  stefan nu har tappat allt hopp nu...och det är sorgligt att se...
hur kan det blir så här och hur kunde det bli så här????
allt är sorgligt...tycker så synd om mina små som inte får träffa sina halv syskon...oliver lider verkligen av detta...men vadå han har väl inga känslor tydligen.han är ju så liten och bråkig...
mackan brukar säga att oliver inte fattar nåt för han är så liten.
och då blir både jag och stefan arga och säger att oliver fattar mer än vad vi tror.så det jag vill säga är att oliver fattar MASSOR!!!!
han är inte dum
det ända han vill är att träffa sina halvsyskon nån gång!!!!
Tindra då,min sessa...hon vet inte ens om att hon har halvsyskon,det är ju så tragiskt så det är ju inte klokt!!
men nu skiter vi i detta...
det får vara så här....vi kan inte göra mer..
vi har gjort allt som står i vår makt,nu ORKAR vi inte mer..
vi tar hand om våra 3 barn här hemma..vi har "räddat" mackan till ett bättre liv,bättre skolgång,bättre hälsa och allt..ja detta är inte vi som har sagt utan ALLA andra..
så jag känner mej rätt stolt som styv mamma att få vara en del av mackans utveckling......
sen undrar jag oxå varför det hela tiden är pappans fel i såna här familje tvister????
varför kan det inte vara så att det är mamma oxå som är problemet!!!!??
det är en stor fråga jag har!!!!!
och allt skit slängs på pappan hela tiden....det är jävligt konstigt tycker jag!!!!
är man inte 2 i föräldra skapet undrar jag??

nej men hoppsan nu hoppa jag från ämnet lite märkte jag..men iallafall vi är alla människor med fel och brister.
MISSTAG ÄR TILL FÖR ATT LÄRA SEJ!!!!
och jag säger så här mycket vilken familj är perfekt????
jag kan säga så här jag gör ALLT för min familj och mina barn....
kan man inte ta hand om sina egna barn pga det ena efter det andra skaffa då inte barn!!!!!! det är dom som blir lidande,,tro mej jag vet,har sett det på mycket nära håll....som ni kanske förstår......
jag har mått psykiskt dåligt i hela mitt liv...och mår till och från fortfarande fruktansvärt dåligt...
men jag skulle aldrig kunna försumma mina barn pga att jag mår dåligt...ALDRIG!!! mitt mående får aldrig gå ut över barnen..jag kan bli rosenrasande på oliver när han är trotsig och alljämnt jobbig men jag måste behärska mej och tänka på annat....det funkar ibland och ibland inte..jag brukar få avleda olivers jobbig het med nåt som han tycker om,rita eller läsa eller bara pyssla...då brukar det bli bra igen.men sen vissa dagr så funkar inget och då får oliver skrika och bråka så är det bara...jag har 15 timmars dagis för att han ska utvecklas och att han ska få träffa andra barn osv....jag tycker detta är jätteviktigt....
sen får jag egen tid med tindra...och sen när ollie kommer hem så blir det ju full rulle igen..
ja det är livet som mamma..men jag ÄLSKAR det...vill inte byta bort det mot något annat...kan inte tänka mej livet innan som mamma.nej och åter nej..OLIVER&TINDRA ni är mammas allt...




dessa apor är vi svenska folket!!!!!!!!


patetisk idiot!!!!

jag ska väl inte egentligen prata skit om folk men jag kan bli riktigt jävla arg och förbannad och skälla ut folk innan jag tänker och det har jag nu gjort..
jag tänker bara skriva initialerna på denna person pga att jag vill ej ge ut hans riktiga namn,men dom flesta kommer att fatta vem det är ändå tror jag...malmköping är litet som sagt var.
H.H du är så JÄVLA PATETSIK OCH SORGLIG!!!!!!!!
jag blev så jävla förbannad när du satt i köket hos oss härom dagen,då hade stefan dragit hem dej hit...varför då kan man undra??? då börjar mina tankar snurra i 190!!! har stefan börjat ta droger igen nu???? varför i helvete ska du annars sitta i vårt kök!!! visst fan får du vara hemma hos oss,det är inte det som är problemet!!
tuvärr så var det just du som fick SKIT och utskällning av mej..
det första jag sa var "du ska inte komma här och tro att du är något!!!!"
bara för att du råkar vara en kändis...du är bara för sorglig..
stefan fick sej oxå en känga så det hette duga
jag sa att om du H drar in stefan i något som helst i "missbrukets" bana igen då blir det synd om dej...och det är inget hot,utan allvar!!!
H sa inte ett dugg,han satt bara med nedsänkt huvud hela tiden..
jag sa att alla är välkomna hem till oss men det är på ett villkor,drogfritt pga att stefan kämpar för att bli helt ren..han jobbar och sliter och går och pratar med missbruks enheten så kom inte hit och förstör detta..
jag vet att stefan har vänner" sk kompisar" som fortfarande håller på och är aktiva..men dom måste oxå respektera att stefan har eller håller på och lägger av med allt sånt här...allt tar sin tid men allt löser sej till slut men det krävs en massa tålamod och stöd och support...
men jag kan ej neka folk att komma in...jag är för godtrogen/snäll.
men det måste vara drog/alkohol fritt..PUNKT SLUT!!!
så H.H du är bara en sorglig&patetsik liten människa som tror att du kan göra vad som helst bara för att du är just den du är har varit ska man kanske säga...
dina dagar som "kändis" är över...
nu är du ett förfallet äpple som ruttnar bort bit för bit...
sorgligt att drogerna ska få förstöra en människa så totalt,och släpa ner en så totalt i skiten som du har gjort...

nepp så var det med det..jag lämna ollie på dagis 8.15 imorse,gick sen ner till linda,passa viggo medans hon lämna jasmine på dagis..jag fixa lite papper sen fika vi sen gick jag upp så nu sover tösen middag...ska snart iväg och hämta ollie igen han slutar 12...sen ska vi gå och handla lite..sen hem så han får sova middag..sen ska jag fixa och dona med lite planering inför dopet,tack gåvor och lite annat smått och gott:)
ska även fixa en ny budget tavla,har ju en redan men fick en ny ide nu när jag såg lindas budegt tavla den var himla bra..så vi får se om jag kan få ihop en sån oxå....annars behåller jag den jag har redan....
ja denna dag kommer att gå den oxå...usch dagaran bara flyger fram i ett hiskligt tempo...men det är skönt när alla rutiner är i gång igen..
mackan längtar tills torsdag då han får sitt nya xbox 360...men som jag sa åt han dagarna går fort så det är snart torsdag..sen sa jag att han MÅSTE hjälpa till mer här hemma och inte kräva att han ska ha och ha...vi har inte ekonomi till allt han vill ha...man måste lära sej att alla är inte rika...och man måste förtjäna saker oxå...och får man pengar så måste man lära sej och spara saker till det man vill ha...

ja så han vill ju ha en egen dator...och det har hans kusin fixat åt han nu i stockholm...men det fattas lite saker på den så han ska kolla upp vad som fatats och vad det kostar så jag vet på ett ungefär..så jag sa till mackan ska du ha denna dator då får du oxå spara pengar till den oxå...vi kan skjuta till pengar om det behövs det är inte det,men han måste lära sej att spara pengar själv till saker.
han vill t.o.m ha sommarjobb i sommar så han kan tjäna och spara pengar själv,och känna att han gör nåt för pengarna..det tycker jag låter jätte bra..
nej ta hand om era nära och kära för nu ska jag göra annat...


tack snälla!!

först måste jag få skriva av mej av mina tankar kring en sak en stor ledsamhet för mina små skull:(
vad skulle ni göra om er 3 åring frågar hela tiden efter sina halv syskon??
vad skulle ni göra om han gråter av sorg och saknad efter dom dagarna i ända??
vad känner inte han i sitt hjärta då??
vad ska jag som mamma säga till sin prins när han frågar efter "mimmi" och "tias"
nej dom vill inte komma hit:(
han bara GRÅTER!!!!!
det skär i mitt hjärta så det gör ont..
vad ska jag göra??
det blev inget kalas som ollie hade velat att syskonen skulle vara här för hans skull...
t.o.m mackan blev ledsen och så jävla besviken så han ville inte vara ute hos oss när kalaset var idag...bara det skärde i mitt hjärta att se..han saknar sina syskon oxå,men han får i alla fall träffa dom i skolan och varannan helg...oliver och Tindra får aldrig träffa dom(för syskonen vill inte)
Tindra är snart 7 månader och ja dom 2 andra syskonen har kanske träffat tindra 2-3 gånger sen hon föddes!!!!!!!!!!
det är hjärt skärande...
men jag kan inget göra utan att gilla läget och acceptera detta...det är som det är nu inget att göra åt..jag orkar ej kämpa eller bråka mer..
vi har gått genom socialen och rättegångar utan resultat nu skiter vi i detta och låter det vara tills vidare..barnen kommer när dom är redo och vill det själva..men det jag tycker är så jävla synd och det jag tycker är så ledsamt att se är olivers saknad efter sina syskon!!!!
inte äns till dopet av lilla syster blir av...
så det blir att mackan får vara delaktig av dop cermonin...han och oliver ska få känna sej delaktiga av denna stora dag...
jag kan inte göra något att inte dom andra ens vill komma och dela med sej av Tindras stora dag:(:( ledsamt så in i norden..

jaja men oliver fick ett jätte fint kalas idag..och det värmde enormt att se sin prins skina upp och verkligen älska att stå i centrum...det var ju lixom hans dag....och fina presenter fick han...så TACK till er som kom....
lite bilder kommer här från idag)


är så lycklig!!! Tindras dop kommer att bli perfekt!!!
presis som jag har önskat och vill ha...helt enkelt PERFEKT!!!
en surprice till er som kommer att närvara!!!

nej nu ska jag gå och kura ner mej bredvid min lille son och sova...
Tindra sover sen 9....hon snarkar så sött...

natti natti

JOBB???

En fråga är jag dum om jag skulle börja jobba kvällar och helger??? jag vill JOBBA och det finns jobb varför kan jag då inte få ta schansen att både jobba och vara mamma ledig??
jag spar mamma dagar och stefan jobbar på dagarna,då sköter jag barnen och hushållet,då kan väl jag få jobba kvällar och helger som vikare inom vården som jag ÄLSKAR!!
varför kan man inte som mamma få både vara mammaledig och jobba??
det blir så mycket snack om detta..är jag en sämre mamma bara för att jag tar några jobb pass?? Tindra ammas inte,hon är snart 7 månader,och jag missar inte så mycket om jag jobbar ibland...eler gör jag det?är jag en DÅLIG mamma??? är jag det??
jag vill jobba,jag vill försörja MINA barn....och jobbar jag så tjänar jag bra med pengar och vi kan leva ett mer "rikare" liv på många sätt inte enbart ekonomiskt!!
det är inge tal om att en pappa jobbar!!! för det är så "SVENSSONS" att karln ska försörja familjen och dra in dom stora pengarna!!! men om det är tvärtom då?? i det här fallet så är det JAG som drar in dom stora pengarna och har alltid varit så..
så säg mej vad är fel om en mamma vill jobba??? trots att barnen är under 1 år???
pappan är hemma på kvällar och helger och tar hand om barnen då,och det är en självklar het att så måste det bli/vara om jag ska jobba..och jag tror bestämt att det är bra/nyttigt både för barnen och pappan att få ta hela ansvaret för barn och hushåll ibland,så dom får en inblick i vad mamman gör på dagtid då mannen arbetar....
så egentligen finns det inge negativt i detta tycker jag själv!!
men det finns andra som säger motsatsen och dom tycker jag resonerar fel som vill börja jobba nu redan när Tindra bara är snart 7 månader!!!!
WTF!!!!! jag skadar för fan inte mina barn genom att jag jobbar!!! jag vill jobba,jag vill tjäna pengar,jag vill kunna försörja mina barn....jag vill kunna vara mamma på heltid samtidigt som jag jobbar och studerar på distans(senare)
är det fel att vara en ansvars full arbetande mamma med små barn???


mitt liv börja

mitt liv börja när jag blev MAMMA!!! ja så är det..innan mina barn kom till världen,innan jag blev gravid så hade inte jag ett liv..elr jo det hade jag såklart.men inget betydelsefullt liv...det blev så mycket mer självklart när man stod där med gravstickan och det visa plus...fan jag ska bli mamma!!! fatta hur stort det är att få den gåvan att få bli gravid och få bära ett barn och sen föda det och få uppfostra ett litet barn till en egen individ!
man kan inte fatta storheten och lyckan man känner just då...
den är helt obeskrivlig.
nu har jag gåvan att ha 2 fina barn,en son&en dotter,älskade oliver och tindra..det är mina skatter här i livet..mina underbara skatter.inget kan ta dom ifrån mej,dom är mitt hjärtas allt,och det är dom 2 som betyder mest i mitt liv.och den kärlek jag känner för mina barn kan inte beskrivas på nåt annat sätt än GRÄNSLÖST!!!!
Och det är dom jag spenderar mest tid och pengar på....så är det bara...jag vill inte vara utan mina barn 1 sekund...men det måste jag ju..det är ju faktiskt så livet är och handlar om,barnen ska bli egna individer och då måste dom ta ett eget ansvar och även kunna lämnas bort till andra som tex dagis,mormor osv...och detta har jag fått lära mej iallafall detta med bortlämning då jag har haft ett rent helvete med att lämna ifrån mej oliver..har fått sån ångest bara utav tanken på att inte ha han hos mej..men jag vet ju att man måste få tänka på sej själv och ladda om batterierna oxå..och då är det faktiskt skönt ibland att mormor kan ta oliver och bara göra saker med
honom och jag får ladda om batterierna..samma sak gäller ju tindra nu...
ja när man har barn då får man tampas med ångest och oro hela livet....inte för sin egen skull utan för att det ska hända barnen nåt...
det är bara att se när dom blir sjuka,man kan inte sova ordentligt man oroara sej hela tiden.i onödan många gånger!! men man gör det ändå,för man är så rädd att det ska hända nåt...det är inte mänskligt men man gör det ändå...man mår inte bra psykiskt då det tar på krafterna nåt enormt att gå och oroa sej och få ångest,men man gör det ändå...varför??
jo för barnen är det viktigaste vi har!! det mest värdefulla vi äger..inget kan ersätta dom!! inget i världen!!!

så jag kan ärligt säga att NU har mitt liv en mening,en stor och ren kärlek i mitt liv....jag kan känna LYCKA!!! lyckan att jag har Oliver&Tindra....




vakna imorse med att oliver hade röda små utslag på hela magen(ej tredagars feber)vete sjutton vad det kan vara,många säger början till vattkoppor,värme päpplor mm mm...elr tvätt medel/sköljmedel..
men har kört med samma tvätt/skölj medel...har ej bytt.men allergin kan ju kanske komma nu då han har fått pollen allergin nu...ja vi får väl se vad utslagen blir...

Tindra har fått sova hela natten utan hosta i sin egen säng!!! så skönt...hon fick mollipec och ventolin innan hon skulle sova igår kväll och det funka så denna natt har jag oxå kunnat sova rätt så bra och det känns skönt för både mej och självklart för Tindra...
men nu är hon jättedålig i magen det bara rinner.....jag tror det beror på medicinen för det sa läkaren att dom kunde bli riktigt dåliga av,både kåvepeninen(som hon har för öroninflammationen)och ventolinen...för hon är absolut inte dålig annars...
leker och är vaken...ingenfeber och inget annat..så jag tror det är medicinen som är problemet!!

Tindra igår på fårfällen:)visst är hon fin???

sitter nu och gör inköps lista för lördagens kalas för ollie....det ska bakas 2 tårtor och sen ska det iväg till kubben imorgon och köpas kaker,mazariner och lite annat gotti gott..
japp sen tror jag att t.o.m all planering för Tindras dop är klart oxå...herre gud vad mamma är duktig....
ha en bra dag och ta hand om varandra
man vet aldrig om det blir en ny morgon dag:(

läs denna blogg och inse en vacker dag tar ALLT slut:(:(
http://lindaskriver.blogspot.com/

inskolning:)

idag var det inskolning för ollie på nya dagiset..och det gick KANON!!!!! han smälte in direkt i gruppen.kändes så skönt....jag som har varit så orolig för detta...
men detta kommer att gå kanon det märkte jag och kände direkt..så han kommer att få gå måndag-torsdag 8.15-12.ledig fredagar..så det känns bra..dagis 4 dagar i veckan,15 timmar så han får leka av sej och träffa kompisar och få utvecklas på ett annat sätt än att bara få gå hemma..det är inget bra alls...(enligt mej)
ja sen så var jag upp och hämta tindras ventolin(astma medicin)
när jag var på akuten med Tindra så hade läkaren skrivit fel på receptet då skulle hon inhalera ventolin.så jag traska upp till apoteket och då säger dom men har du ingen mask åt henne.nej säger jag..så det var bara att gå hem och så jag ringde barnkliniken,och prata med dom.ja då hade det blivit helt fel i receptet,hon ska ha flytande ventolin.så dom ändra receptet så jag kunde hämta ut i morse medicinen..och förhoppnings vis ska hennes andning bli bättre nu.och blir det inte det så måste jag in med henne till barnkliniken iallafall för att få en inhalator så hon får andas in medicinen...
det har varit ett rent helvete med mina barns hosta och tindras andnings besvär.jag kan inte sova om nätterna pga att jag är så rädd att tindra ska kvävas..och hon kan inte heller sova pga att det är så igen täppt i luft vägarna på stackarn:(
och oliver har nu ialla fall blivit nästan helt frisk och hostar ej lika mycket och får sova om natten..det känns ialla fall skönt att han mår bättre..men fy fan man får oroa sej hela tiden när barnen är sjuka...men så är det inget att göra något åt..
men nu är det bara att se framåt och hoppas på att all medicin nu kommer att hjälpa och att tindra oxå blir frisk snart och hon slipper en inhalator...håller tummarna....
nu sover båda hjärtanen middag och då passar jag på att sitta här ett tag innan det blir dags för städning efter gårdagens kalas...
japp sen på lördag blir det ett stort kalas för oliver...ojojoj vad han blir firad och glad när det kommer en massa folk enbart för hans skull:) och med paket ännu roligare ju...och pricken över allt är ju ändå temat bilar!!! hahaha..enligt mamma då...tror fan att det är jag som älskar dessa bilar än vad lille oliver gör:):)hahaha..men men han älskar bilar han oxå...laddar upp lite bilder från hans mini kalas igår:)
ha det gott nu mina vänner och sköt om er..säger som nalle puh :)

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat:):)








Oliver 3 år idag!!!!

GRATTIS MIN ÄLSKADE SON PÅ DIN 3 ÅRS DAG IDAG!!!!!!!
DU ÄR MIN PRINS,MIN FINA POJKE...MAMMAS POJKE...
ÄLSKAR DEJ....
MAMMA

lördag igen då.

jaha ja lördag igen då...fy sjutton vad dagarna går.
igår var jag och styv pappa till nyköping och hämta ollies present!! en stor och fin mammut garderob...
barnen var hos mommo under tiden.när vi kom hem så lasta vi upp garderoben och sen drog jag oxå ut till mamma och barnen..där oxå monika(styv syrran) och hennes barn max och moa kom oxå...så då blev det pulka åkning och jag och monika åkte slang efter kajs fyrhjuling..jävlar vad det gick ska jag säga...men fan så roligt....
ollie satt framför moffa och körde fyrhjulingen och var sååå stolt så min prins..
sen blev det korvgrillning och vi hade en jätte trevlig em...
sen bar det av hemmåt,och ollie fick se sin present där den stod i hans rum..ojojoj vad glad han blev.han krama mamma av lycka sen blev det att göra ordning hans kläder och det tyckte ollie var skoj..tindra satt och höll koll och jollra hela tiden och skratta åt oliver som lekte titt ut med henne..så söta så.
ja så idag är tindra genom förkyld,näsa bara rinner och hon nyser..och hostar gör hon fortfarande stackaren.
oliver är bråkig och trotsig som vanligt.han har presis nu somnat av ren utmattning av allt gråt och skrik pga att han inte får som han vill...men men så ärd et inget att göra åt..sånt är livet..
ska ta tag i detta NAPP elände nu oxå en gång för alla..
nappen ska bort!!!
han får skrika,gråta bli vansinnig,presis som monika sa igår,det är bara att bestämma sej att nu är det slut nappat...lättare sagt än gjort men innan 4 års åldern måste nappen vara borta!!!
så nej nu ska nappen väck!!!!! får se hur det kommer att gå?HAHAH
ja sen så har jag gått med i en bok klubb till Tindra och sen även till ollie "GOBOKEN" tindra blir ju ålders baserad men för ollie så gick jag med "ABC" och "123"
där lär han sej bokstäver och siffror.
har varit med goboken förut när ollie var bebis men gick ur den,men nu så tänkte jag why not? att läsa är ett perfekt sätt att mysa med barnen och samtidigt ger det kunskap..
ja vad händer sen då...inget faktiskt..
imorgon måste jag till affärn och fixa så jag kan göra en tårta på måndag till ollie...då kommer mommo och moppa.lena,max,moa och monika för att fira min prins 3 års dag..så det blir ett mini kalas med cars här hemma då...sen på kvällen kommer eva "min extra familj" och firar ollie med sena julklappar till ollie och till tindra..sen på lördag smäller det då blir det ett större kalas för prinsen...
så ja jag vet vad jag har att göra iallafall..
usch börjar bli lite nervös inför tisdagens inskolning för ollie oxå..men det går säkert kanon...
man måste ge det ett försök.
nej nu ska jag oxå gå och vila medans barnen sover...



snööööööööööö!!!!!!!!!!!

ja herregud vad det snöar ute.och inte fan kommer man ut heller.då drunknar man väl.nej så det blir att vara inne och städa och tvätta som vanligt.
japp nu är tindras bilbarnstol fixad.det blev en britax den till vänster på bilden...300 kr...det kan man fan inte pruta på...sen måste nog jag köpa en ny till oliver oxå såg jag,jag tror ej att den stolen är godkänd " E-godkänd enligt ECE-reglemente 44 (EU-standard)"
och det måste dom tydligen vara,och tindras stol var det och även hennes bebis stol som hon har nu är det..men hittar inget på olivers bilstol:(
så jag kommer nog att få köpa en ny stol åt honom.och har hittat en på ellos för endast 499 kr...och den är godkänd och allt..den är för framåtvänd montering men det är den avsedd för och har barnen den vikt den stolen är avsedd för så ska det vara godkänt trots att dom säger att barn ska sitta bakåtvända tills dom är 4-5 år(enligt polisen)så inte vet jag vad man ska tro på..och hur många har egentligen sina 3-5 åringar bakåtvända i sina bilar????? huvudsaken är väl att dom sitter i en godkänd bilbarnstol och att dom är fast bältade ordentligt osv...och jag kan säga så här mycket jag skulle ALDRIG få oliver att sitta bakåtvänd i bilen,varför?? han sitter som en jävla mäla med benen...han har så långa ben så han får ha dom i hakan om han ska sitta bakåtvänd....och hur skönt är det???
nej så jag köper godkända bra bilbarnstolar som är sköna för barnen och lagom pris...thats it!
ha det så gott nu så hörs vi en annan dag.nu ska jag städa badrummen och skura golven...men först ska jag äta lite chilli con carne..jammi jammi...


jaha ja

Du kommer till en tid i ditt liv när du inser:

♥ Vem som betyder något...
♥ Vem som aldrig gjorde det...
♥ Vem som inte kommer att göra det...
♥ Vem som alltid kommer att göra det..

Så, oroa dig inte för människor i ditt förflutna. 
Det finns en anledning till att de inte finns med i din framtid...
jag citerar min vän sandra här ovanför.....detta är så sant så.

japp var till läkaren med tindra imorse och fick till svar att det är bricanyl som gäller för henne
och hennes hosta...och har det inte blivit bättre i nästa vecka så ska jag återkomma så ska hon få träffa barn doktorn..
på fredag ska det bli en tur till nyköping om vädret tillåter för att hämta ollies garderob...
sen nästa vecka så fyller ju ollie 3 år på måndag sen blir det kalas på lördagen där efter(15e)
tisdag börjar inskolningen på det nya dagiset för ollie.hoppas verkligen att det ska gå bra.
har även fyllt i ansökan för dagis plats även för tindra redan...lika bra med tanke på att det är sån kö för dagis platser här i kommun..
ja sen kanske man blir utan internet här snart oxå...gillas inte..men får tillbaks internet i början på februari...om det inte skulle funka att fixa det snabbare vill säga...så är det nån vänlig själ som kan låna ut ett mobilt bredband tills vårat internet funkar igen så skulle jag bli glad...
vet ej om eller när vårt internet slutar fungera..om det nu gör det vill säga...
men men det lär ju märkas...
jaja man över lever man kan göra så mycket annat än att sitta vid denna jävla dumburk rent ut sagt..men man är även jävligt beroende utav datan i vårt samhälle...räkningar betalas via datan osv..och en massa annat görs via datan i det dagliga livet...så det är svårt att klara sej utan internet..men men sånt är livet och det blir ju bra i slutänden..så om jag inte kommer att synas på ett tag här så vet ni ju varför:)

japp nej nu får ni ha det så gott..mammas fina.mammas hjärtan.mammas prins och prinsessa...ÄLSKAR ER!!!!!!!!!!!!

öroninflammation och lite annat

japp imorse så ringde jag akut tid för ollies hosta och fick tid en halvtimme efter att jag ringde..träffa en jättegullig läkare och hon konstatera att oliver hade dubbelsidig öroninflammation IGEN och förstorade hals mandlar...så han fick ej kåvepenin denna gång pga att den inte biter på oliver utan att han fick en annan pencillin..så den ska han nu äta 1 vecka så får vi se sen hur han mår..läkaren sa oxå att vi kanske får överväga att han ska få operera in plast rör i öronen pga att han har fått  så många öroninflammationer på så kort tid:( detta var ju inte det man ville höra tuvärr.men det kanske är ett måste i längden..det konstiga är att oliver aldrig gnäller på att han har ont i öronen,så han måste ha hög smärt tröskel som mamma hans..det enda jag kunde hålla koll med var att se om han fick hög feber pang på det är ett bra tecken på att det kan vara på gång med öron inflammation..och oliver får kanon hög feber direkt när han börjar bli sjuk så det är kanske sant..sen så har oliver FALSK KRUPP!!!!!!
och detta var absolut inte bättre att ha en vanlig krupp som den förra läkaren sa att ollie hade...oliver har inte krupp utan FALSK KRUPP!!! men men man får ta dom tipsen man har fått sen får man göra det bästa utav detta..läkaren sa oxå att det kanske kan vara en bra ide att åka till etuna barnkliniken för att få en inhalator som han kan andas in medicin på natten så andningen och det blir bättre,för hans krupp kan ha ett samband med hans allergi att göra..
så detta kanske blir nästa steg för min prins.

japp sen så sitetr jag och letar efter bil barnstol åt tindra då hon börjar bli alldeles för stor för sin stol hon har nu:(
dessa  stolar tyckte jag om...
men det som jag tycker är praktiskt är om stolen är lixom 2i1
dvs att den kan både vara bakåtvänd och sen framåt vänd när det blir dags för det..jag har hittat en liknande denna stol(den till vänster) som jag har mailat på och det var ett rimligt pris,men det jag inte vet är om den stolen var från 6 månader och uppåt:(hon skulle kolla upp detta sen skulle hon höra av sej:)tycker om den andra stolen(bilden till höger) det är en

Britax Secura Hi-Way Bilbarnstol

och är i kg 0-25 kg..så den skulle passa perfekt,men nack delen är att dom är för DYRA!!! även begagnade så är dom för dyra för vår ekonomi tuvärr...så man måste hitta en perfekt stol plus att den håller ett rimligt pris för vår budget...svårt men det ska gå..
det är en djungel av bilbarnstolar...och det är vikt och ditt och datt som ska stämma..
men men man får leta vidare om inte denna stol som jag har mailat på är den rätta för tösen..

Bilbarnstol Test Britax Multi-TechBritax Secura Hi-Way Bilbarnstol 0-25 kgjag sitter här och har Tindra sittandes i sittern och hon bara hostar hon oxå,så hon ska snart få bricanyl.oliver sitter och pusslar.
jag har hittat en jättefin dop present till tindra från oss...visst är den fin??? ett litet armband i silver,tyckte om denna direkt och tänkte den ska tösen få i dop present från mamma och pappa och oliver:)hoppas hoppas den hinner komma hem tills hon döps oxå..men det ska gå....
nytt**ARMBAND till BABY i 925 silver, DOP, present...!**
nej nu får ni ha en underbar kväll...nu ska jag upp till affärn sen blir det mat tajm..


var nöjd med livet!!!

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär.

Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.

Varthän jag än strövar, varthän jag än går
står djungeln och snår kring mina spår.

Jag älskar bin och deras bon för
honung är ju min passion
och vill du av myror få munnen full
så ta en titt under sten och mull.
-Kanske smaka på ´rom

-äta myror?

-Ha ha det är världens käk,
kittlar döskönt i kistan.
-Mowgli, se upp!!

DUNK

Vad nöjd med allt du ser
och allt som livet ger.

Men när?

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär.

Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.

Om frukter dig lockar
banan eller bär.
se till att du plockar dom utan besvär.

Vill du plocka frukter av bästa klass
så använd din höger och vänster tass
men klorna dom skall du dra in
så fort du skall ta dig en fin apelsin.

-Hoppas att du har förstått?

-O ja tack Baloo

-Ojoj så utomordentligt fånigt.
-Come om katten, det svänger ju
Va nöjd me livet som vi lever här..
bland träd o bär.. vi lever här

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer, sorger och besvär.

Var glad och nöjd för vet du vad
en björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.


japp ikväll blir det bio med mamma
änglagård 3...herregud det är första gången jag gör något för MIG själv....känns faktiskt konstigt...utan barn och karl...hur ska det gå??
alldeles utmärkt hoppas jag..
jag behöver detta...och det ska bli så kul att få göra detta med mamma oxå...
ja oliver har nu blivit förkyld IGEN med feber och hosta....jävla skit säger jag...men inget att göra åt..så är det med barn,och det är bara att gilla läget.
mackan är hos kompisar och spelar xbox kinect...så nu vill mackan själv ha ett kinect till sitt nya xbox han ska få..
jag har sagt att denna månad så får han sitt nya xbox 360 konsollen...sen får han vänta med denna kinect i 2 månader,pga att vi köper sånt här för hans barnbidrag och vi får 800 kr av hans mamma varje månad och detta kinect kostar 1200 ca...så då får han vänta 2 månader så då kan jag köpa ett sånt till mackan.
och han förstår detta..för lixom våran ekonomi och budget ska hålla så måste det bli så här...och barnen måste lära sej att spara är ett måste.och att hjälpa till här hemma för att få saker..speciellet om det är dyrare saker.
jag tycker det inte är mer än rätt..
och som sagt var detta år är vårat NYA år....det vill säga EKONOMISKA år...med en kanon budget tavla som hjälp...
och denna tavla SKA FÖLJAS!!!!!!
barnen och maten och räkningar ska gå FÖRST!!!!!! mer detta år än något år innan...THATS IT!!!!
Nej nu får ni ha en underbar dag...det ska iallafall jag ha!!!

planerar dop

sitter och planerar dop för Tindra..har hittat låten som ska spelas....det blir "kärleksvisan" med sarah dawn finer
sen ska min Erika läsa 1 dikt...och sen ska gudfar/gudmor få dela på 1 dikt..

ja sen har jag funderingar kring att börja JOBBA kvällar&helger inom vården som vikarie!


dom skriker efter folk som vill jobba.och varför inte???jag tjänar mer pengar på detta och sen spar jag mamma dagar...Tindra äter från flaska och måste lära sej att det finns en pappa oxå..hon är fruktansvärt mammig av sej..och blir jätte lessen när inte jag är i närheten..oliver är oxå fruktansvärt mammig men det har blivit bättre nu när han har blivit större...så jag tror att det vore nyttigt för ALLA om jag börja jobba....och med tanke på att stefan jobbar dagtid så passar det perfekt att jag jobbar kvällar och helger...
ja jag tror att jag ska ta en riktig funderare kring detta...för jag VILL jobba men samtidigt vill ju jag ta till vara stunden med Tindra när hon är så liten..men det är klart jag förlorar ju inte så mycket om jag jobbar kvällar och helger ioförsej...hmmmm ja vi får se vad det blir...pengar går åt,och här kommer jag att tjäna bra,visst jag klagar inte på min mamma penning(har den högsta)men det känns ju ända bra att kunna jobba oxå samtidigt...om man nu kan det....
ja detta är mycket att tänka på.....

ja då var det ett nytt år här....2011
oliver fyller 3 år,den 10e januari..min stora prins...och allt inför hans kalas är klart...
den 5e februari döps Tindra...och det planeras för fullt nu:)
28e februari(egentligen 29e)fyller jag 31 år och firar 4 årig bröllops dag!!!

ja tjohej vad tiden flyger förbi...
och en sak som är säker är att detta år ska följas av bättre ekonomi(BUDGET TAVLAN ÄR RÄDDNINGEN)
stefan ska ta körkortet
jag ska börja plugga till USKA
jobba
ev ska jag oxå börja med körkortet(IGEN) 5e gången....
.
ja och mycket kärlek och att vi får behålla hälsan i behåll,vi och våra nära&kära.

GOD FORTSÄTTNING!



denna DIKT ska Erika läsa för Tindra
Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på. 
Det största och det bästa
en mor och far kan få. 

En dotter kan förtjusa 
från början med sin charm. 
Och gärna blir hon buren 
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna 
på att bara vara rar. 
Och livet har så mycket 
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort 
från liten tjej till stor. 
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


gudfar/gudmor ska få dela på denna dikt

ETT GUDBARN

Att få ett litet gudbarn 
är en gåva och en ära 
- att man är så betrodd 
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra 
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära 
fast man bara ses ibland. 

Ett gudbarns liv man följer 
av omtänksamma skäl. 
För man har fått till uppgift 
att se till barnets väl.

Och även i det tysta 
finns detta alltid kvar 
- att man känner något särskilt 
för det gudbarn som man har


Sen är texten på låten så himla fin,jag bara älskar den..
Var inte rädd. Jag går brevid dig.
Kom ta min hand. Jag håller i dig.
Här i min famn. Kan du våga tro.
Sänk dina murar. Jag ger dig ro.

För att jag älskar dig, så som du är
och jag vill ge dig allting jag har. 
Låt mig få bära dig när du är svag.
För du betyer allting för mig. 
Va inte rädd. Jag går brevid dig.

Nu är jag din och nu kan jag andas. 
Här blir jag kvar. För här vill jag stanna. 
Se på oss nu. Livet är vårt.
Ser du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig så som du är 
Och jag vill ge dig allting jag har. 
Och låt mig få bära dig när du är svag.
för du betyder allting för mig. 

Ja, jag ska älska dig så som du är
och jag vill ge dig allting jag har. 
Så låt mig få bära dig när hoppet sviker. 
du betyder allt för mig. 
Va inte rädd. Jag står brevid dig.
För du betyder allt för mig.



RSS 2.0