genom eld och vatten gumman:)

ERIKA ditt inlägg igår var så fint skrivet och det värmer i mitt hjärta så därför snodde jag det och la upp det här:):)
"Jag vet iallafall säkr i mitt hjärta att jag har EN vän som skulle göra samma sak för mig och alltid finns för mig när jag behöver prata och vise versa. EN enda som jag vet förstår mig till 100% i allt och inte dömmer mig oavsett vad det gäller. Jessica du är min bästa vän och har nog varit det sen första gången vi sågs. Det sa liksom klick mellan oss direkt! Jag känner djupt i mitt hjärta att det nog inte finnsnågonting som kan skilja oss åt. Du är märkt gumman och lika så jag nu saknas det bara en bokstav var så är det komplett. Älskar dig gumman!"
för du ska veta att jag känner samma sak för dej,genom eld och vatten gumman.nu och för alltid:)
och som du skrev du är märkt gumman och lika som jag! japp det är snat,vänskapens märke är vi märkta med.
Klicka för att stänga bilden
så jag vill bara säga jag älskar dej min bästa vän.
jaha ja idag fyller jag då år.elr nej det gör jag inte.jag är född på skottdagen den 29e februari 1980! så jag fyller då bara vart 4e år.lattjo värre..men men när jag då verkligen fyller på min dag ja då blir det ju oxå lite mera firande och då brukar jag önska mej lite mera stora saker..så nästa år då jag har min dag då vill jag ha "BUNGY JUMP" i present!!
tänk er vilken upplevelse det måste vara!!!
japp för några år sedan när jag oxå hade min riktiga dag så fick jag av min mor+styvfar presnt på fallskärms hoppning!!
och det var ett sånt fruktansvärt häftigt ögonblick att bara få hoppa rätt ut i luften!!! det var tandem hopp,och det vill jag absolut göra om!!!
men nu har jag önskat mej bungy jump sen jag fick fallskärms hoppningen...så nu vet ni alla vad jag vill ha.hihihih
ja sen firar jag och min man 4 årig bröllops dag oxå just idag..så det blir väl en liten god middag i kväll och lite firande av både mej och oss.fina Jennifer kommer ikväll,sen vet jag ej om det kommer mer,men det får vi se:)
nej nu ska jag börja sminka mej och fixa iordning,för efter hämtningen av oliver på dagis 12 så far jag och min mamma och storhandlar!!!!
skitkul men ett stort måste!!!!
puss på er och sköt om er!

min bror och vi:)

Min fina bror och barnen:) åhhhh så mysigt..ÄNTLIGEN efter 3 år så kom han,min bror..som jag har längtat efter detta möte...
och det var så mysigt.vi åt middag och fika..sen vid 21 gick vi in för att kolla på tv" Betner på china"på 5an..jag älskar magnus betner och hans humor..jag satt i soffan dubbelvikt och tårarna bara spruta..jag kikna av skratt!!! fy fan har inte skrattat så här mycket sen jag såg gardell sist alltså...hahahah..gardell och betner det är mina stand upp killar det...så deså:):)
sen vid 22.30 så åkte brorsan hem..
vi prata om ditt och datt..stefan och han kom jättebra överens och fick en bra kontakt med varandra..
oliver var lite rädd i början men det gick över fort sen kom oliver och morbror överens och jag tror oliver tyckte det var kul att träffa sin morbror..tindra bara titta undrande på Johan och tänkte nog men vad är det för jätte som har kommit...Johan är över 2 meter lång och är såååå lång!!!! t.o.m jag fick en smärre hjärtinfarkt när han stod utanför min dörr..HAHAHAHA....
men sen efter ett tag våga tindra titta och känna på morbror:)
så sista mars så far min bror till Canada och ska vara borta 1 helt år..han ska vara driftledare/chef för en stor bondgård/farm i Canada..
men mer säger jag inte,vill ej missta hans förtroende...det han säger till mej får oxå stanna hos mej om han inte själv väljer att jag får säga nåt..


nej men det var super kul att han kom..det var efterlängtat!

ja idag händer det väl inget ska ut i pulka backen med oliver.sen ta en promenad med familjen..oliver har hafte n jobbig natt med sin hosta så han somna om i soffan i morse men har presis nyss vaknat...

så ni får ha en under bar dag.
lev idag som om den vore den sista.....



jag har en tanke och en fundering,kan det vara så,är det så? det känns så..har varit med om detta förut...hmmmm ja vi får väl se....hihihihihii...svaret vet man aldrig vad det blir...så det är ingen ide att säga nåt...

FG och dreggel lappar

NY SCARFS / HAKLAPP FRÅN DANSKA PIPPI
*L-GH* 3-pack scarfs-haklapp mönstrade lila,rosa,vit
japp herregud redan torsdag!! imorse var jag på FG med Tindra och träffa andra mammor och bebisar..plus att barndoktorn var där och prata om lite sjukdomar osv..jättebra.det är verkligen en höjdpunkt för mej.att få träffa dessa mammor..vi brukar även träffas privat för att inte tappa kontakten.detta är viktigt för oss mammor att få träffa varandra och prata om ditt och datt..så jag rekomenderar detta till alla mammor att gå på en FG....det är kanon för alla,både mammor/pappor och dom små bebisarna...för oavsett hur mycket man än älskar sina barn,så är det inte en dans på rosor att vara mamma/pappa..det är inte som att gå på rosa moln som man hade föreställt sej när man vänta sitt första barn..åhhhh nej....det är så betydligt mycket svårare/jobbigare än man trott.men ändå så helt underbart...
men man blir galen,arg,frustrerad helt skogs tokig på barnen ibland...och då är det ett så bra tillfälle att få dela med sej av detta till någon annan som förstår presis vad man menar!!
nästa gång på FG så ska dom försöka få till så det kommer dit en och pratar om syskon rivalitet/svartsjuka.och TROTSÅLDERN!!!!!!'
jag och en tjej till önska oss detta!! så vi får tips och ideer ang detta pga våra små trots ålders barn här hemma!! jag med min 3 åring och hon med sin snart 5 åriga son!!!! och jag menar då TROTS!!!!!!! ibland blir jag så arg och galen på oliver så jag vet inte vad jag ska ta vägen..har t.o.m blivit så ARG så jag har gått ut på balkongen(när det har varit -25 grader)men det är bäst för jag blir rädd för mej själv att jag ska göra nåt som jag ABSOLUT inte vill eller ska göra.....annars går jag bara och sätter mej i köket och där sitter jag tills jag har lugnat ner mej..och förhoppnings vis oxå oliver...
nej så jag hoppas att det kan ge något det mötet.lite ideer osv..
sen vägde jag Tindra samtidigt:) hon väger lite över 10 kg!!!!(10.105) och är 70 cm lång och har ett huvud omfång på 46 cm:)
japp sen tog jag och sessan en lång promenad innan vi gick och hämta store bror från dagis..sen gick vi hem och åt lunch med mattias&mackan..så nu sover oliver&tindra middag och jag sitter här och gör så att banken drar lite räkningar imorgon...betalar tradera vinster oxå...har fyndat lite dreggel lappar till Tindra...för det dregglas nåt enormt här....rena sjön...hahahaha..
söta dregglisar jag har hittat va??????
imorgon så har min bror lovat att komma på middag:) får se om han gör det oxå....hoppas verkligen att han gör det!!!
sen på söndag kommer Erika och hennes familj...får se om jag kan kidnappa Micke så vi kan åka och handla oxå..annars får jag åka och storhandla en dag nästa vecka!
jaha nu börjar oliver bli förkyld!!! är det inte nog snart med sjukdomar.jag får snart ångest varje gång han blir förkyld,för då VET jag att det blir öroninflammation och kruppen kommer!!!! men fick idag tips på att läkaren ska skriva ut en annan host medicin till oliver när kruppen kommer! han ska ej ha mollipec eller bricanyl.fast han ska ha det oxå men även en annan som är bara host dämpande...så det ska jag ringa och få ett recept på.
det är så jämnt,varje gång han blir förkyld.och det är så jobbigt,framför allt för honom:(
nej fy fan kan det inte finnas ett piller som tar bort alla jävla sjukdomar!!!
jaja men det är bara att gilla läget när man har barn!!! och kan man inte det så kanske man får tänka om lite!!
Barn blir sjuka,och ibland ofta och väldigt lätt.även vi vuxna!!
japp idag fick jag hem mina foton som jag hade framkallat:) dom blev lyckade! nu väntar jag bara på några förstoringar och en canvas tavla på barnen:)
japp nej nu ska jag fortsätta med mina räkningar och månadens budget.storhandlings lista mm mm...BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
så jävla tråkigt man får pengar,betalar räkningar och storhandlar sen vipps så har man om man har tur 1000 kr kvar...tjohej vad lattjo:)
jaja huvudsaken är att man har mat i frysar/kylskåp och skafferi.att barnen har kläder/skor.sen får man väl vara tacksam att man har varandra!!! det är fan så mycket mer värde fullt än PENGAR!!!!!!!
pengar är ett måste för att överleva! men ett jävla skit.skapar bara en massa problem...
ha det gott på er

spa,kläder och en jävla besvikelse

japp igår var jag på SPA!! Helkropps massage på spakällan i eskiltsuna:)det var helt underbart..present kortet var värt varenda krona!! men jag hade inte gjort detta om jag inte hade present kortet.nepp det tror jag ej.är för snål mot mej själv för att ens tänka tanken på att boka tid för spa behandling.men men nu hade jag ju schansen,och den tog jag och det var alldeles underbart.
man ladda om batterierna fast det bara var 1 timme.och man kände sej som en ny piggare och lite fräschare efteråt!
så jag kan rekomendera spakällan!!
http://www.spakallan.nu/
ja sen då.jag hade planer för denna vecka,idag skulle jag och barnen ta en buss tur intill flen för att träffa min fina linda med familj...och handla lite mat osv på willys för det behövs...ja men det sket sej totalt!!!! pga att det finns idioter och egoister!!!mer tänker jag ej säga..tuvärr så är det alltid vi som blir drabbade men det tänker inte människan på...tragiskt!
jaja men nu har jag planerat in ett flen besök nästa tisdag när ollie har slutat dagis.då tar vi bussen....så deså....
ja idag så var ollie ledig från dagis,istället så hade han ett läkar besök inbokat för ögon/öron koll..
ögat(ang pluppen) var inget att oroa sej för.det var en ögon infektion som antibiotikan/pencillinet ej hade tagit bort och då hade det blivit lixom varigt i nedre ögonlocket och sen hade det blivit en stor var bula utanpå...så det såg fint ut nu trots lite irritation men man kan ej göra något utan låta kroppen läka detta självt.
sen var det då hans öron..ja dom misstänker en liten nedsatt hörsel på höger öra,där reagerar han ej som han ska:(
så dom skickar nu en remiss till öron på barnkliniken i eskilstuna för hörsel tester mm...
så nu är det bara att vänta....
jag sitter just nu och lägger beställning på H&m på mackans kläder!!!han fick sitta och välja själv vad han ville ha..och det var mycket men han ska få allt som han hade valt...det är lika bra han behöver kläder.så 1300 spänn gick allt på.så mackans barnbidrag(800kr) nästa månad som vi får av hans mamma går åt till hans kläder..sen får vi lägga ut resten av pengarna..
sen nästa månad får jag lägga en till beställning på kläder till oliver och tindra..oliver ska ju ha sin skinn jacka:)
Tindra ska få lite bodysar och strumpbyxer och en fin vårjacka:)
sen ska även jag och stefan ha lite nytt....vi MÅSTE tänka på oss och inhandla lite nytt till garderoben..för det är faktiskt kris!!!
jag har hittat ett par snygga byxer som jag måste ha!!ser så himla sköna ut!!plus en rolling stones linne.
stefan ska ha jeans och lite t-shirts osv.
japp vi måste fixa lite åt oss själva oxå.men barnen först sen kommer vi...
ja sen har jag tänkt på att jag måste nog underhålla min frilla nu:)
nu har jag en kanon frisyr som jag verkligen älskar!!! om jag bara håller frisyren vid liv så kan jag färga håret hemma istället.på så vis blir det ju billigare för oss..mmm men sen är det ju oxå att försöka hålla sej till detta oxå,att jag unnar mej detta...vi får se helt enklet hur det blir med detta..
nu sover båda barnen middag...mackan har en kompis här och dom spelar xbox live....
men jag är lite orolig för detta..varför??
jo i söndags fick jag se på mitt konto utdrag när jag skulle handla att 600 spänn var borta!!! alltså det är mycket pengar och det var xbox som hade dragit! då blev jag skogstokig.så när jag kom hem så satte jag mej ner vid datan gick in på mackans konto på xbox live plus kolla hans mail..ja vad ser jag..då hade han köpt utan vår vetskap en massa poäng konton!!!!! han påstår att det står att det är gratis...jag vet inte.men både jag och stefan blir helt vansinniga pga att det är våra matpengar han har suttit nu och köpt bort på en massa jävla skit!!!!!så nu är det vi som står utan matpengar tills på fredga pga av hans jävla köpande.vi förklara för mackan att detta får han inte göra det är absolut förbjudet och att det är slut med detta.ett köp till så avslutar vi hans xbox live konto direkt!!!! det var tänkt att vi bara ska stå för 69 kr i månaden för hans xbox live konto inget mer!!!det var så det var sagt...
men men jag hoppas han har lärt sej en läxa av detta nu!
så vi hade ju trott av vi skulle få mackans bidrag av mamman igår(800 kr)
men men det var tydligen viktigare med annat krafs!
så nu får vi leva fattigt tills på fredag pga att 2 st har totalt tabbat sej ang pengar...så jävla tragiskt!
jaja nej nu ska jag bara länka en blogg adress till en helt underbar tjej,Nathalie..hennes blogg och tankar är så himla underbara och det ger en så många skratt!! läs och njut:)
http://nattisandthecity.bloggplatsen.se/
puss och sköt om er..

sittvagn&frisyr:)

ja igår hämta jag Tindras nya fina sittvagn:) min drömvagn och Tindras första sittvagn...
Emmaljunga scooter.
TACK NINA!!!! den är underbar..precis en sån jag önska mej till sessan.rosa&svart.kan det bli mer perfekt...
ja sen idag så kom min mor&styv pappa  och hämta mej strax efter 11..ocv vet ni vad dom hade fixat åt mej..
klippning!!! jag fick göra presis vad jag ville med håret..fy fan vad glad jag blev..jag har inte varit till en frissa och klippt mej på jag vet inte när..säkert över 10 år sen sist om inte mer!!!!!
men nu tog jag tillfället och fixa mej min dröm frisyr plus färgning..fy fan vad jag blev nöjd.....och fy sjutton så skönt det var..nu känner jag mej fin oxå för en gångs skull..
SÅ TACK MAMMA&STYVPAPPA!!!!! än en gång!!!! ni är guld värda...och TACK INGVI!!!!!! du är BÄST!!!!!
och på måndag ska jag på helkropps massage..kan det bli bättre.....2 perfekta födelsedags presenter!!!!(jag fyller nämligen 31 år den sista februari)nja jag är född då på skottdagen den 29e men va fan den finns ju bara vart 4e år..så vad gör man...HAHAHAH..
mina fina...oliver hjälper lilla syster när hon är nyfödd och endast några dagar gammal....KÄRLEK&LYCKA......älskar er glöm aldrig det mina fina hjärtan.

fredag igen

ja då var det fredag IGEN!!! herre gud vad veckorna går fort...men det är ju skönt på ett sätt...
idag vakna jag på ett pissigt humör...jag har inte sovit bra alls inatt,vete sjutton varför.
jag har ju 2 barn som verkligen är underbara med sin sömn och sover natten igenom.undantag för några nappinstoppningar och ev välling för ollie...sen vaknar ju tindra vid 6.30 och ska ha sin morgon välling.sen ligger barnen och kollar på barnkanalen innan vi gick upp och åt frukost... sen är det full rulle,oliver börjar pussla och röja som en galning dirket..tindra sätter jag på golvet på sin lekmatta,så får hon sitta där och leka och jollra en stund,innan det är dags för henne att ta sin fm sov stund ca 1 timme brukar det bli:)
sen är det lunch time och lekstund.sen är det middags sov stund för ialla fall tindra.oliver bestämmer själv om han vill sova eller inte..jag kan ej tvinga honom men jag säger så här,han skulle behöva sova middag varje dag 1 timme högst pga att han blir så övertrött och mer trotsig och hemsk än vanligt..men men det är sånt man får ta,man får vara hård,bestämd men rättvis mot honom...
skulle egentligen ha gått till öppna förskolan idag men när jag kände att jag hade vaknat " på fel sida" så tänkte jag nej det blir inget idag vi är hemma istället..tar öppna förskolan nästa fredag istället..
ja händer annars då..
ja som ni vet så har jag klagat mycket på att stefan aldrig fick tummen ur röven och skaffa ett jobb förut ju!
nu klagar jag på att han aldrig kommer hem istället...
igår åkte han 7.23 bussen på morron och kom hem 22.30!!!!!!!! gissa om jag blir tokig..då hade stefan stått och mekat en bil med hela jävla motorn som hade pajat och den måste lixom chefen hans ha i jobbet..så det var bara för stefan och chefen att börja mecka sönder/ihop bilen..och det tog den tid det tog...pga att stefan jobbar på en bondgård som ladugårds dräng och allt i allo så är det ju oxå oregelbundna arbets tider,och det måste jag börja acceptera...jag måste inse att det är inte 8-5 som gäller för bönder..tuvärr..och jag säger så här jag är så jävla glad över att stefan har fått denna chans till jobb så jag får helt enkelt se det positiva i det och sen är det ju ett plus om det blir f.o.m sista mars en löne praktik oxå..då är det verkligen ett stort plus och ännu bättre för oss alla...då slipper vi även soc som stefan nu har för att komplitera vårt underskott...så nej starkt jobbat av stefan att verkligen jobba arslet av sej...det fanns folk som trodde att stefan bara var lat,men han har visat att så var ej fallet..för nu jävlar jobbar han som en galning..jag tycker faktiskt att han jobbar för mycket ibland.men men det är bara att gilla läget,för en sak till,stefan älskar detta jobb och han trivs som fisken i vattnet...och det är väl det viktigaste...stefan går och mockar skit,utfodrar djuren,det är kött djur som dom har ej mjölk kossor..sen får stefan vara med och snickra och ja göra allt som chefen hans måste ha lite hjälp med..så nu gäller det för stefan att börja ta sitt körkort det blir så mycket enklare för hans del då...då kanske vi t.o.m kan få hyra en stuga på landet på 6 rum och kök där ute där han jobbar...det är  ju så jag vill att mina barn ska få växa upp,på landet presis som jag gjorde när jag var liten...
oliver är lite stolt över att pappa jobbar med kossor:) han säger när han ser kossor,pappa jobba kossa:):):)
ja annars då,jag sitter och tar fram foton på barnen som jag sen ska försöka fixa till i photoshop så jag kan skicka iväg dom för framkallning och förstoringar...
sitter även och läser för körkortet ibland...jag vill ha detta körkort i min hand..men det är dyrt och jag vet inte om jag har råd.jag kanske inte klarar av att ta körkortet,med tanke på att jag har  kuggat 5 gånger tidigare på teorin..nu får jag börja om från början med halkan och allt..men men det kanske är värt det..
vill helst att stefan tar sitt först då han kommer att klara av det fortare då han haft körkort förut..det kommer att bli billigare om han tar det först..sen kan jag satsa på mitt senare..
jag ska ju även börja plugga till uska på distans oxå...när Tindra börjar dagis i höst..
ev ska jag börja jobba helger nu inom vården..för kvällar går ju inte med tanke på stefans arbets tider.men helger går ju då är han ju hemma och ledig...då får ju jag oxå en paus från hemma livet och får jobba och göra en annan sak som jag älskar,nämligen att jobba och ta hand om gamla..
jaja det är mycket man vill..
nästa vecka så ska oliver få gå till dagis igen gud så han tjatar om detta dagis,han saknar det,han saknar sina kompisar säger han:(
men på tisdag så får han vara ledig då ska han till doktorn för öron/ögon koll.sen ska barnen och jag ta bussen till flen på em för att hälsa på min fina Linda med familj:)
ja sen på måndan ska ju jag på spa behandling!!!!!!! på spa källan i etuna...ska bli så skönt....fick ju ett present kort när jag fyllde 30 som jag nu måste använda..så det blir kanon...längtar så efter denna 1 timmes behandling av hela kroppen..då kommer jag verkligen ladda mina batterier...jag kommer ut som en ny fräsch mamma/fru....
imorgon är jag bortbjuden av min mamma och styvpappa..vet ej vad jag ska göra..vet bara att dom hämtar mej vid 11 sen vet jag inget..ska bli spännande att se vad dom har hittat på:) inte ens barnen skulle med,dom ska stefan ha..hmmm vad har dom i kikaren mån tro...
ja sen har jag fått en bra sms kontakt med min bror:)han ska komma en dag nästa vecka och hälsa på.jag ska bjuda på lite mat och fika..så vi kan prata ut med varandra..det känns skönt..då får han oxå träffa barnen,Tindra har han aldrig träffat bara sett på bild..Oliver såg han när han var nyfödd...
så det kommer att bli ett stort ögon blick för oss alla......
jag längtar till jag får krama om min "lille" bror...
och jag hoppas jag kan hjälpa honom med det jag kan..
men som jag har förstått det hela så kommer han att åka utomlands snart för att arbeta...men jag skulle få mer information om detta när vi träffades sa han..
så nu hoppas jag att han kommer oxå som han har sagt...men som sagt var man vet aldrig när det gäller min bror...tuvärr...
nej nu ska jag leka och mysa med mina små troll ungar.....
Tindra myser med pappa
ÅHH MAMMA ÄLSKAR ER:)
vad vore mitt liv utan er..inget NI,inget JAG,inget VI.

fyndar

Klicka för att stänga fönstret
jag sitter och fyndar på tradera och loppi efter lite nya vårkläder till barnen.har hittat en jätte söt flecce overall till Tindra(den ovan) och lite flera strumpbyxer,bodysar och lite annat smått och gott.

till Oliver har jag hittat lite nya jeans med spindel mannen tryck(bild nedan)

Klicka för att stänga fönstret

och lite t-shirts med spindel mannen tryck och cars.2 par galon ställ(regn kläder) så han kan ha ett till dagis och ett hemma...det går alltid åt.sen blev det lite annat smått och gott till han oxå...
sen har jag hittta den perfekta skinn jackan åt honom på H&M!!! den ska han bara ha!!(bilden nedan)
men jag måste få mackan att välja ut kläder från h&m katalogen innan jag lägger beställningen..han måste oxå ha nya kläder nu till våren..och skor...alla barnen måste ha nya vår skor!!!

men skor är så svårt att köpa...ialla fall när det gäller mackan..men men han får väl välja ut några han tycker är snygga på nätet..sen beställer jag bara..annars kan man väl gå upp till sko butiken här i byn men den är ju inte särskilt billig:(
hitta iallafall ett par snygga till ollie på skopunktens hemsida elelr 2 rättare sagt:)(se nedan)
Tindra har lite skor som är bra som första hands skor..men hitta ju ett par jätte söta oxå:)
Till tindra
till ollietill ollie
mackan vet jag ej vad han vill ha för skor,men det blir nåt liknande som dom jag har valt till oliver då jag vet att mackan tycker om såna och ahn har även såna nu.
men det som är så himla bra på skopunkten det är ju detta att ta 3 betala för 2..elr det blir ju få dom billigaste på köpet:)kanon!!!
jaja vi får se vad det blir men det blir ialla fall lite smått och gott till alla barnen.nytt eller begagnat so what? jag tycker om att det är lite nytt och lite gammalt:):) bara det är billigt så....
japp här sitter man igen då.oliver springer runt och städar och dammar! min lille städ pojke,han är så snäll och vill alltid hjälpa mamma med städningen.och det får han självklart göra så länge han tycker det är kul.ja han skulle ju till doktorn imorse för att göra ett hörsel test och kolla ögat..men vc ringde imorse och sa att doktorn var hemma och VABBA!! så oliver fick en ny tid på tisdag.då ska han få göra hörsel test och se om han har nedsatt hörsel pga alla sina öroninflammationer.då ska han ju få en remiss till barnkliniken för fler öron tester för hörseln och även få en remisss till logopeden..för om det visar sej att han har nedsatt hörsel då förklarar det allt varför oliver ligger efter i talutvecklingen och varför han ofta tecknar med kroppen vad han vill ha sagt:(sen ska ju han få sitt öga undersökt pga pluppen som var där för ett par veckor sedan som sprack.men som nu är på väg igen!!!!!!nu börjar det se ut som en liten finne där igen röd och iriterad..vete sjutton vad det är..
japp som ni vet så vill jag ah en ny frisyr,och tänkte ju beställa tid när jag beställde tid för ollie..japp igår ringde jag och beställde frisyr tid,för endast ollie!!! då blev jag snål som vanligt.när det gäller mej då är jag så jävla snål..men inte när det kommer till barnen..nej det är viktigare att oliver blir klippt istället för mej..jag får helt enklet spara till långt hår istället då slipper jag gå till frissan,då kan mamma bara toppa mej istället.HAHAHAHA...jaja vi får se sen om jag betsäller en tid åt mej eller hur det blir.men nu blir det iallafall bara för oliver...
nej nu ska jag gå och ta mej en kopp kaffe och ett äpple.

ha det så gott nu och sköt om er...
HEJA DIF!!!!!!!!!!! ni är bäst...det visa ni igår....heja heja!!!

detta fina DIF set ska pryda Tindra snart:):) hon blir så fin så...
och oliver kommer att bli lika fin han:)en fin tröja:) är man född djurgårdare så är man.....



bild bomb av mina fina

oliver 12 timmar gammal.
Tindra 3 timmar gammal.
oliver....Tindra..Lika elr?





EN BILD SÄGER MER ÄN 1000 ORD...
OCH TALAR FÖR SEJ SJÄLV!


till vännerna som jag trodde jag hade:(

Va kvar på samma plats , men jag har kämpat och slitit.
Jag vet att det blir bättre men det känns inte hittills. .
Jag fastnar i tankar och försöker ta mig loss .När jag
tänker på dagen , någonting hände mellan oss .
Men nu vet jag vart du står och jag behöver dig inte
vi bröt av våran band och dom gick av på mitten .
Jag har kastat våran bilder , jag har saknat och glömt.
Det var du och jag mot världen som kämpas till dötts.
Du högg mig i ryggen , vad va det som hände ?
Jag menar du och jag ,vill skulle jämt va bästa vänner.
Du har förändrats så mycket .Jag vet knappt vem du är
vart tog den personen vägen som alltid fanns där ?
Jag tror du vet vem du är , behöver inte säga namnet .
Du förlorade min tillit när du släppte min hand .Och jag vet
mycket väl att jag en dag kommer le , men när jag sitter
här skriver rinner tårarna ner .

När livet sviker är det bra att vara två .Men ena halvan av
mig slutade förstå att när en vän försvinner finns det inte
mycket kvar . Och jag glömmer dig mer för varje dag .

Men jag blev lämmnad här , som tack för hjälpen .
Vi gick skilda vägar ,greppade tag i andras händer .
Jag försökte göra allt men det va du som gjorde fel.
Löften om att bry sig som inte längre finns mer .
Va ärlig mot dig själv , är det såhär det skulle bli ?
I så fall trodde jag fel om hela dig och ditt liv .
Du var en ängel för mig så varför hände dethär ?
Ett misstag som förändrar allt , hela min värld .
Så klart jag vill va vänner . Men du ser att det inte går.
För varje gång jag ser dig river du upp gamla sår .
Du har inte sagt förlåt , så jag kan inte ta emot det .
Och all skit som jag fick ta . Du är fan inte värd det .
Vill du ha mig vid min sida får du börja med en sak .
Ge tillbaka mitt liv , för det var det som du stal .
Alla minnen stannar kvar och alla stunder som vi skratta .
Det var du och jag till döden , ville aldrig ha någon annan .

När livet sviker är det bra att vara två .Men ena halvan av
mig slutade förstå att när en vän försvinner finns det inte
mycket kvar . Och jag glömmer dig mer för varje dag .

När livet sviker är det bra att vara två .Men ena halvan av
mig slutade förstå att när en vän försvinner finns det inte
mycket kvar . Och jag glömmer dig mer för varje dag .




photoshop

jag sitter och försöker få detta med photoshop att funka för mej..men jag fattar nada....spelar ingen roll om jag sitter med användar handboken framför mej,det blir ialla fall inte som jag vill.blir galen...
jag har nämligen valt ut en massa foton som jag vill redigera innan jag skickar iväg dom för framkallning och förstoringar,men sitter fortafarande på samma ruta jag kommer ingen stans!!!
ska det verkligen vara så svårt med detta.alla säger att det är så lätt när man kommer på det,ehhhh jaha det märker då inte jag....men men jag kommer väl på detta om ca 10 år kanske...HAHAHAH.men som man säger trägen vinner.
och jag är envis..en dag så ska jag klara av detta med photoshop..jag har photoshop 4.0
vilket photoshops program använder ni utav och vilket är bäst/enklast??
tacksam för tips..


ja oliver börjar nu bli bättre från sin magsjuka..men är fortfarande fruktansvärt dålig i magen....han har ej sovit så mycket inatt då han har varit orolig och satt sej upp hela tiden och gråtit och sagt att han har jätte ont i magen..han har tittat på tv och vi har sprungit upp och ner och bytt blöja.och det luktar nåt så inihelvete äckligt..och det bara rinner och det läcker igenom totalt!!!! det bara sprutar där bak om stackaren...han får ju iallafall behålla maten som han får i sej,då han iallafall inte spyr upp längre.men det kommer ju bakvägen istället då så det är ju inte bra det heller..
ja måste även berätta om en skit konstig sak som hände igår kväll.
jag gjorde iordning ungnspannkaka med fläsk..så vi åt och sen så diska jag och oliver stod och titta ut genom fönstret på traktorn som ploga snö utan för oss.sen så gjorde jag ordning badvattnet..tänkte så oliver fick bada osv.
hade i badskum med honunglukt...
jag badar tindra..ser då på oliver att han står och kliar sej enormt mycket på ena foten...sen blir oliver alldeles lik blek i ansiktet och ser jätte konstig ut...kände på hans panna och den var kok het...frågar ollie om han mår dåligt...ja säger oliver..han går upp från badkaret sen sätter han sej på golvet och där sitter han..
jag säger att jag ska bara göra iordning tindra så kommer jag..
när jag kommer ut med tindra så ser jag oliver sitter på köks stolen,då har hans båda ben svullnat upp som 2 stora ballonger ända upp mot låren.dom är alldeles il röda med små vita prickar på...såg nästan ut som nässel utslag..och han kliar som en tok.
jag förstod på än gång att han hade fått en allergisk schock!!!!!!
men mot vad kunde jag ej förstå...
så jag gjorde iordning 4 st betapred tabletter åt honom sen fick han även Aerius.sen fick han även alvedon..
han drack ett glas vatten sen gick han in i soffan och la sej och han somna DIREKT!!!!
det jag tror utlöste hans anfall igår var badskummet,han tål nog inte honungen!!!!
det är det ända jag kan komma på som lixom var annorlunda..det var det ända som var nytt för honom...han har aldrig haft bamse badskum med honung förut...han har alltid haft andra badskum med andra dofter i om man säger så.



jag har nästan alltid kört med natusan serien till oliver.tycker den är så bra..nu tänkte jag byta serie när jag storhandla och hitta bamse serien med tvål och shampoo och badskum och billigt var det ju oxå på ÖB...hummmm såg nu att även shampoot och tvålen innehåller honung!!! men den har han ju inte reagerat på....då kan det ju nästan inte vara honungen då på badskummet heller??? elr vad tror ni???jag fattar då inget...vad kan det då han reagera på igår om det nu inte var honungen???jaja det kanske berodde på att han fick i sej lite badskum i munnen när han bada då kanske eller??det var därför han fick en allergisk schock??
usch nu sitter man här med tankarna snurrandes i huvet...fy fan.
jaja men jag reagera snabbt så det var ju inge fara då jag hade medicin hemma åt honom...tur var väl det för vem vet hur det hade gått annars??



ja är det inte det ena så är det fan det andra hela tiden...nej nu får det fan vara nog med sjukdomar och eländes elände..
MAN MÅSTE VARA FRISK,FÖR ATT ORKA VARA SJUK!!
mammas fina.

MAGSJUKA!!!!!!!!!!!

jaha då har skiten kommit till oss.MAGSJUKAN!!!!!!!!!!
oliver insjukna 22.30 igår kväll då han spydde och bajsa ner sej totalt...han hade klagat på magvärk på kvällen,men han bruka ha ont i magen imellan avrven säger han så jag tänkte inte mer på det...och tänkte att det var ju 14 dar sen magsjukan gick på dagis så jag trodde faktiskat att han hade klarat sej..tji fick jag...fy fan vilken natt jag/vi har haft..oliver har spytt/bajsat 1 gång per timme...jag har bytt kläder,säng kläder,handdukar blöjer,duschat av oliver, ja fan vet allt,hur många gånger,ja jag har tappat räkningen!!!
kör 4e maskin med spy tvätt nu....BLÄÄÄÄÄÄÄÄ
Oliver ligger däckad i soffan han vaknar ibland och då försöker jag få i han vatten eller mjölk som han vill ha...allt annat i mat väg kommer upp lika fort!!!
han blev jätte lessen inatt då han visste att han inte skulle få träffa mattias idag(sin store bror)
mattias skulle komma idag och va kvar tills på fredag.
oliver sa inatt "Tias inte komma nu"
då föll jag en tår...det var så jävla synd om oliver då....det skärde i mitt hjärta..
men men kan inte göra något åt sjukdomar...så vi förklara för oliver att tias får komma när han är frisk osv..och sen ringde stefan mattias imorse och förklara läget..så allt var lungt..
men fy fan,jag tyckte så synd om oliver...
medans jag sprang upp och ner i natt med allt vad man var tvungen med att göra pga alla spyande och skit så sov Tindra hela tiden...så det var ju skönt....

så här går det åt handsprit!!!!!!!!!

handsprit,tvätt/sköljmedel och skurmedel i högsta centrum!!!!
fy fan man blir sjukt manisk när magsjukan kikar in här....FY FARAO!!!!
mer manisk än vanligt när det gäller städningen här hemma...men nu är det totalt städ mani!!!

så nu är det bara att invänta övriga familjen som blir med magsjuka...jag har då FAN inte tid till detta,verkligen inte..!!!
HANDSPRIT,HANDSPRIT,HANDSPRIT!!!!!!





den elaka styvmamman:(:(

VARFÖR???? jag blir så jävla förbannad/sårad/lessen och jag tänker att nu skiter jag i allt!!!allt handlar om stefans rätt till umgänge för sina barn!! jag träffa min man för 5 år sedan men blev ej ett par förns för 4 år sedan...jag visste att han hade 3 barn sen tidigare och  det acceptera jag..stefan levde i en lgh smutsigt och allmänt misär kan man säga faktiskt,plus att han hade ett ganska stort missbruks problem,där levde oxå 3 barn varannan vecka,och det gick så bra tydligen,sen träffa stefan mej och han var ofta hos mej men när han skulle ha barnen så var han i sin lgh och det var ju helt oki för han var ju tvungen att träffa sina barn och vi ville inte att barnen skulle se oss ihop hela tiden heller när vi inte visste om det bara var en flirt eller om det skulle bli seriöst...

så det gick bra så här tills stefan och jag satte oss ner och berätta att vi var ett par och att det aldrig mer skulle bli stefan och deras mamma igen,utan vi ville leva våra liv ihop och flytta ihop....då börja problemen igentligen och värre har det blivit....att bli styv mamma är inte lätt men jag har försökt,ansträngt mej ja jag vet inte allt men inget hjälper och jag är osynlig..sen stafan och jag blev ett par så har oxå barnen skjutit ifrån sej sin egen pappa och vill ej heller träffa honom lika ofta/inget!!! i början av vårt förhållande så hade stefan alkohol missbruk och har verkligen kämpat för det och för barnen för att visa att barnen betyder allt,men VARFÖR???? barnen,barnens mamma,soc,JAG ja alla sa att stefans missbruk var PROBLEMET!!!! jaså var det verkligen så,vi gifte oss efter 1 månad ihop,det kanske var snabbt men vi var så säkra på oss,och vi  planera rätt snart att bli gravida men det jag inte visste då i mars när vi börja planera att bli gravida var att jag faktiskt redan var gravid...jag hade slutat med p-piller 1 vecka innan jag tog gravtestet och det visa positivt så jag vet inte antingen så blev jag gravid med p-piller elr så blev jag gravid den veckan jag sluta med pillren....inte vet jag men så var det..vi var överlyckliga över beskedet att vi skulle få en bebis och barnen verka va lyckliga över att få ett syskon...månaderna gick och oliver föddes 08...barnen var hos oss men problemen blev större,stefan kämpa verkligen mot alkoholen och fick praktik plats och allt men barnen tog avstånd från pappan...jag kände hela tiden att JAG var problemet,den elaka styvmamman som klampa in i pappas värld med en massa regler och att nu hade dom ju inte pappa för sej själva längre....jag gav upp en dag och tog oliver och stack till min mamma då stefan kom hem en kväll full och allmänt jävlig han hade då tagit en massa piller oxå....då sa jag att nu var det slut och vi skrev på skilsmässopapper..men stefan ringde böna och bad att få en sista chans han skulle visa att han skulle bli ren och nykter,jag tog kontakt med missbruksenheten och dom skulle ta emot honom omgående på ett villkor att han ringde dit själv,så jag ringde upp stefan och berätta det och han ringde upp dom och vi åkte in dit dan efter och han blev inskriven i programmet och jag gav han sista chansen och flytta hem,mot min mammas vilja men jag sa att detta var sista schansen och mitt val....detta var då jag fick stefan att inse allvaret för 9 månader sedan.jag blev gravid rätt snart när jag hade flyttat hem igen,och vi berätta detta för stefans dotter,hon önskar sej en liten lilla syster presis som hon gjorde när jag vänta oliver..sen den dagen har hon blivit annorlunda..vet ej varför..och detta är otroligt jobbigt och smärtsamt..
barnens mamma säger att barnen inte vill vara här,men när barnen är här så vill dom ju vara här säger dom,men jag börjar faktiskt tro att det inte är så..jag och stefan börjar tappa hoppet nu,jag vet att vi har regler och sånt här,det tycker dom inte om,det ska vara lite slappt och dom ska kunna sitta vid datan och tv spel hur mycket dom vill,dom ska inte behöva hjälpa till hemma för att få sej en liten extra slant allt ska vara slappt då passar det...men så funkar det inte hemma hos oss...jag blev uppriktigt sagt jävligt förbannad/lessen härom dan då stefan sa till mackan på SKÄMT!!!! att pappa skulle flytta till egen lgh så mackan fick sitt rum och dom andra barnen det andra...vet ni vad mackan sa då,ja varför inte det blir nog bättre då!!!!!!!!!!!!FY FAN SÅ LESSEN OCH FÖRDJÄVLIG JAG KÄNDE MEJ!!!!!!då kan man ju oxå förstå varför det blev som det blev med dom andra barnen oxå då.....vi försöker med allt för att barnen ska få det bra här,pappa är drogfri helt ren går fortfarande 1/veckan och lämnar prover och tar antabus för BARNENS skull och för sin egen skull,ja men då vill inte ens barnen vara här,så var fan löigger problemet var det inte pappans missbruk från början sas det??? tydligen så var det ju inte sanningen....jag börjar faktiskt tro att problemet är JAG!!!! varför,jo för när jag kom in i deras pappas liv så blev det regler här hemma,och saker som dom inte är vana vid och dessa regler ska följas pga att oliver ska lära sej oxå att det ej äts godis i veckan,att man städar efter sej OSV!!! oliver hjälper mej redan med saker han är 3år!!!!! medans dom andra barnen skiter i allt trots att reglerna sitter i köket.....jag tycker inte detta är kul och det märker dom säkert av men så är det här i vårt hem det finns regler,framför allt ang data/tvspels tid....tycka vad dom vill om det men det är bara så.jag tänker ej sätta mina barn framför tv/data som nån jävla barnvakt oliver tittar knappt på tv pga att jag har aldrig satt honom vid tvn som bebis som MÅNGA föräldrar gör,jag har umgåtts och lekt med min son och tänker göra likadant med Tindra.....visst fan ska mina barn få lattja med datan och tv spel självklart men det får inte styra deras liv!!! och tuvärr så gör detta det för stefans andra barn,sorgligt men helt sant..och om jag är den elaka styvmamman som har kommit in i deras ensamma pappa värld så kommer jag att GE UPP ALLT!!!! då tar jag mina barn och flyttar!!!men dom plus deras mamma och alla andra ska veta en sak jag har gett allt till stefan och hjälpt han ur sitt missbruk/misär!! utan mej så hade han antagligen suttit kvar i sin sunkiga lgh om han huvudtaget hade levt idag är ju frågan??!!!så jag tycker att barnen borde se sin pappa idag lycklig och ren/nykter en pappa som kämpar för sina barn men får inget tillbaks!!! fattar dom inte att detta sårar pappa enormt mycket,det gör hål i hans hjärta att sina egna barn inte vill träffa sin pappa..och jag kan erkänna att detta sårar även en styvmamma djupt....och deras lillebror/lilla syster fattar mer än vad ni tror!!!! tycker faktiskt synd om oliver/tindra ibland..hur länge ska man orka kämpa för en sak som egentligen är självklar,barnens rätt till båda sina föräldrar?????
vill oxå tala om för er som läser och tänker varför jag känner så här för..jo för ända sedan stefan och jag blev ett par så har barnens mamma sagt att hon ALDRIG ska skaffa en ny kille i sitt liv för det FÖRSTÖR barnen!!!! detta sitter djupt inne i min själ och gör ont att veta/höra det! för tänk om barnen verkligen tycker så här att jag har FÖRSTÖRT deras liv som tog deras pappa!!!!
vi gör allt för barnen men vi KÖPER ej barnen och deras kärlek,utan vi ger KÄRLEK!!!! .barnen är vana att få matriella saker som nya mobiler,tv spel,data spel och såna saker..vi är inte matriella av oss utan vill ge barnen KÄRLEK!!!! jag ger oliver/tindra mycket och kanske lite väl mycket ibland men dom är inte bortskämda!!! och det matriella är inget mot vad KÄRLEK är för ett barn
ska oxå tillägga att mina styvbarn är 13,12 och 10 år gamla...tonåringen är en tjej dom andra 2 pojkar...
jag vet inte vad jag ska göra längre för att bli den styvmamma som dom vill ha!!! JAG VET INTE!!!
vi har kämpat med socialen vi har t.o.m varit ända upp till familje rätten med detta ang stefans rätt till sina barn.och vad händer? INTE ETT JÄVLA SKIT!!!! vi står på samma ruta igen....ruta nr 1!!!!

ena styvsonen bor hos oss på heltid,och det funkar bra men han lyssnar inte på mej och han frågar bara pappa om det är nåt.sen så frågar stefan mej om saker är oki osv.det känns fördjävligt att han inte vill/kan prata med mej tydligen...
styvsonens xbox spelande styr hans liv,han vill knappt komma ut och äta när det är mat.vi har nu sagt 2 timmar max i veckorna och lite mer på helgerna,men lyssnar han på det??NOT!!!!!!!!! jag har även sagt likaså stefan att hjälper han till och diska,städa hans eget rum osv så kan han få mer spel tid eller data tid men då på helger...sen kommer det ju kompisar hit osv och då är det bara spelande som gäller och då funkar inte spel tider heller..va fan ska man göra?? ska tv spelande ta över en snart 13 årings liv???
jag vill köpa kläder /skor åt mackan men han har ju inte ens tid att sitta och kolla igenom katalogen så jag kan beställa åt han...så nu blir det så att jag beställer kläder som jag tror han vill ha..vet ungefär vad han gillar och inte gillar....sen får det bli som det blir..och skor vete fan hur vi ska göra med heller...vi får ta och släpa upp han till sko affärn på byn en dag....han måste ha nya skor till våren...
jag känner mej så jävla dålig som styvmamma...känner mej som en häxa!!!!
jag vet att jag har varit grinig och varit väldigt "nere" ett par veckors tid nu...har gråtit och skrikit och bråkat med stefan utan anledning...och detta har säkert mackan märkt av..och det är inte min mening..men jag har varit nere i en depp period,och har känt att jag drar ett för tungt lass här hemma..jag behöver just nu egen tid och avlastning från allt...men jag vill att allt ska funka i familjen att alla ska leva i harmoni och att jag ska respekteras och uppskattas för det jag gör/är,jag är fru,mamma och styvmamma!!! är inte det värt nåt??
jag sköter ALLT här hemma PRECIS ALLT!!!! och vad får man för det?? INGET!!!!!! sen tycker vissa att det är konstigt att man är trött...och inte alls förstår varför man sitter och gråter utav trötthet och utmattning!!!!!!
det är väl konstigt...
här nedan för kommer en länk till en bok som jag har beställt....vet ej varför jag har beställt den,men känner mej totalt värde lös som styvmamma just nu...fruktan svärd känner jag mej...jag FÖRSÖKER att vara en bra men känner att jag absolut inte är det...inget verkar duga..:(:(
http://existo.se/etiska-fragor/20389-bli-en-lycklig-styvmamma--en-arlig-bok-om-ilska-angest-och-losningar-som-fungerar-9789197753104.html
jag är en BRA fruktansvärt bra mamma till Oliver&Tindra det vet jag om och det säger alla i min omgivning...alla säger att Tindra verkar så trygg....ja visst är hon det,är man trygg i sej själv så får man trygga barn,så enkelt är det...oliver var oxå väldigt trygg när han var bebis och är fortfarande trygg men på ett annat sätt nu...nu är han i trotsåldern med råge och är OTROLIGT jobbig emellan varven så man håller på och bli galen...men jag älskar min prins för det....
varför är jag då inte en bra styv mamma?????? vad gör jag för fel???
vi vill ha en 3a men vågar vi som situationen ser ut just nu??? nej är svaret!!!!så jävla sorgligt men jag vill inte...vågar inte riskera nåt med tanke på stefans andra barn:(inte nu,kanske sen,får ialla fall hoppas.HOPPAS!!!!!!!
Stefan jobbar hela dagarna,och om ca 1 månad så får han löne praktik!!!!!! jippie...äntligen...
men styvsonen tycker inte om att pappa jobbar....för han vill att pappa ska vara hemma när han kommer hem från skolan..och varför kan man då undra?? ja det beror väl på att han inte vill vara hemma med MEJ!!!!!! styvmamman:(:(:(
känns skit jobbigt!!!
ledsen,fundersam styvmamma som gör allt i sin makt för att vara en god styvmamma och en god mamma till sin son och dotter och en stöttande fru till en sårad nykter/drogfri pappa..



vita arkivet

japp jag har nu GJORT det!!! jag har skrivit testamente!!!!! jag vet det låter absurt och helt sjukt...jag ska inte dö ännu,och jag vill asbolut inte dö...
men som sagt var,det kan vara försent imorgon!!! så jag satte mej i morse och gjorde ett testamente i vita arkivet på nätet..så detta ska jag sen skriva ut och lägga på ett säkert ställe....det känns skönt att veta att mina sista önskningar och mina tankar och funderingar finns den dan jag inte finns längre....
det ända vi vet säkert är att vi alla ska dö...så varför inte göra det enda rätta för dom efter levande????
ja nej vill ej prata mer om detta,känns jobbigt när man tar upp detta ämne faktiskt...skrämmande att tänka/känna att lämna allt..dör jag gammal så är det helt oki,det är så det ska vara..men tänk om man dör ung....tänk att lämna sina barn utan sin mamma...nej fy fan vill inte ens tänka tanken....alldeles för skrämmande...
nej ska snart hämta prinsen från dagis..sen ska man hem och äta lite och mysa/leka..sen följa med stefan tilll läkaren...
sen blir det familjen annorlunda ikväll..
R.IP Gary Moore..du är och förblir en legend.....du kommer att fattas oss som älskar din musik och dina underbara gitarr solon...

rensat och donat

ja jag har varit så flitig på morron jag fick ett ryck och tänkte nej nu fan ska jag ta tag i skiten..
alltså olivers rum..så sagt och gjort vi åt fruksot och jag dammsög vardagsrummet och köket..sen satte vi fart oliver och jag.vi rensa ut en massa leksaker som han ej använder,och gick ner i källaren med och ställde i förrådet..sen tog vi upp Tindras växa säng som hon ska ha sen när hon kan ligga i den,(ja det blir ju inte en på ett tag)men ialla fall lika bra att få den på plats.enklare då att veta vad som ska vara kvar och möblera efter när man vet vart sängen osv ska stå..
så nu blev det mycket större plats och lek yta för barnen..känns skönt..så nu sitter jag på tradera och letar efter fina Hello Kitty Wallies att klistra dit på hennes sida av väggen:)oliver har cars och tindra ska få hello kitty tänkte jag..det blir fint:)har hittat en del så vi får se vad jag vinner och inte...(denna är en av dom jag har budat på)
Klicka för att stänga fönstret
ja sen så sitter jag här och funderar på olivers bula under ögat...en massa tror att han har "MOLLUSK"
men jag vet inte alltså! jag har tänkt att ringa doktorn imorgon bitti för att få en tid.(han får vara hemma från dagis imorgon)för oliver säger att han har ont i ögat..då är dte lika bra att gå till doktorn så det lixom inte växer inåt ögat oxå...
se bilden här nedan på oliver...är detta en mollusk???ja jag vet då inte...jag sitter och goglar och läser en massa sidor,men jag blir mer och mer fundersam...så därför blir det en läkar runda ialla fall för oliver för säkerhets skull..

nu ligger oliver och myser med tindra i tindras spjälsäng...så ska snart ut och fixa lite lunch åt oss...sen blir det att fortsätta städa och fixa ordning barnens rum...
här kommer lite mer bilder från Tindras dop...



ja sen så har nu mackan äntligen fått sitt xbox live här hemma...efter mycket tjat och förklaring så fattar han att han måste lyssna på oss ang tv spels tid....2 timmar om dagen sen är det stopp!!!!!! så nu får vi se om det har gått in i huvet oxå:)::)
han fick sitt LIVE så han kan spela online med alla runt om i norden/världen och med sina kompisar..det kostar 69 kr i månaden och visst ska han få spela det som alla andra hans kompisar gör...men problemet ligger i att mackan inte förstår våra regler ang detta med vad vi tycker är rimligt med spel tid...och det måste han lära sej annars blir det inget live spel eller spelande överhuvud taget till sist...så nu får vi se hur det kommer att gå..

jaja men på er och sköt om er..och ta en lång promenad i det vackra "vår"vädret!!!!


UPPDATERING kl 21.12
ja vet ni vad jag gjorde på em??vete sjutton vad jag fick all energi ifrån idag,men jag gjorde trolldeg till oliver.

så under tiden han lekte med den och Tindra satt i sittern på köksbordet och jollra och kolla på när oliver "baka"kaker med trolldegen så tog jag tag i att stor städa köket och bakom spisen!!!!!!

erkänn hur många av er städar bakom spisen när ni städar??städar ni bakom spisen 1/månad???
eller bara vid flytt eller till jul eller nåt sånt??
är det bara jag som städar bakom spisen 1/månad????är jag knäpp som håller på och städar jämnt och vill ha snyggt omkring mej??? jag vill inte att barnen ska leva i skit och jag avskyr verkligen oreda och smuts själv..lite skit i hörnen än ett rent helvete...SÅ SANT SÅ SANT!!! men man kan väl hålla rent och snyggt omkring sej ialla fall....
och jag uppmanar till alla att städa bakom spisen 1/månad det gör så jävla mycket..
och använd det bästa av det bästa..CILLIT BANG!!!!!!!!! så himla bra och tar bort allt!!!!

ja sen ikväll när oliver satt och bada så sprack hans prick vid ögat och det kom en massa var/blod från såret..och man såg hur allt släppte..oliver grät och blev livrädd,han tycker inte om blod och blir jätterädd stackaren...så jag fick trösta han och försökte förklara för honom att det blir bra nu och han slipper att ha ont nu när allt försvinner...så det behövs inget doktor besök imorgon för prinsen,utan han får gå till dagis som vanligt...

nej nu blir det snart natti här...
hade bara lust att uppdatera bloggen lite:):)

vill oxå tala om för er att det bara lär bli 2 små hjärtan för mej/oss...vi har pratat igenom allt och kommit fram till att vi vill inte ha fler barn(inte just nu)visst är längtan efter en 3e stor men jag tror inte att läget är just det rätta för tillfället...och när det är rätt ja då kanske en liten 3a kommer..men jag är så glad över att få vara mamma till Oliver&Tindra,och det räcker så gott för mej...

Fem fingrar ska skydda dig 
Ett är månen 
Ett är solen 
Ett är polstjärnan bakom molnen 
Ett är hopp och ett är tro 
Handens fem fingrar
Vaggar dig till ro





Tindra är nu döpt♥

Idag döptes vår prinsessa...
jag måste säga TACK till er som förgyllde Tindras dag och framför allt till Simon&Åsa Gindemo för er underbara sång och piano spel..det var otroligt vackert och berörande..
det gjorde verkligen dopet till ett mer personligt dop för Tindra och för oss...så återigen TACK!!!
jag lägger upp några bilder från dopet här,mer bilder kommer jag att få mailat till mej för mina batterier i kameran tog så klart slut mitt i dopet,så jävla typiskt så man spyr...GRRRRR
men ja det var ett litet inlägg idag efter dopets slut och barnen somna som stockar när vi kom hem.dom var helt slut och mamma är oxå helt slut....så det blir en tidig kväll idag känner jag...
så bye bye och sköt om er.





Tindra 7 månader idag ♥

Tindra min älskade dotter,och olivers lilla syster..idag blir du 7 månader..oj vad har den tiden tagit vägen??
igår satt du alldeles själv på din lekmatta och lekte och jollra:):) herregud snart kryper du...det är svårt att fatta att du börjar bli större och större...min gumma det var inte länge sen du låg i mammas mage...och nu är du 7 månader...Grattis gumman....
snart blir det att hämta oliver från dagis,sen hem igen och plocka ihop skötväskan och vänta på att mamma kommer strax efter 12 för att hämta oss..sen bär det av till strängnäs...
så ni får ha en underbar dag..

Olivers 3-års kontroll,

igår var jag på 3-års kontroll med oliver på BVC...allt såg bra ut förutom en del saker ang hans tal utveckling:(
han ligger efter i talet och det vet jag om själv...så vi ska ha uppföljning om 3 månader på BVC och se hur det har blivit,är det ingen förbättring så ska oliver få en remiss till barnkliniken till en Logoped..
jag gick själv hos en logoped när jag var liten pga detta problem med sent tal..så jag vet vad oliver kommer att få gå igenom..men det är bra...mycket bra och jag känner inget negativt med detta utan bara positivt!!


det ska även följas upp på dagis detta...så jag prata med dom imorse där så dom vet om detta och vad dom ska jobba med för att oliver ska utvecklas...så det är bara att hoppas att hans språk blir  mera tydligt...jag förstår ju honom,men jag är ju hans mamma och kan tyda hans signaler och hans kroppsspråk...
dom ska även kolla hans hörsel då han har haft många öroninflammationer och det kan påverka hörseln på sikt..och det jag har märkt är att oliver använder ofta kroppen i sitt språk...han visar med händer eller använder olika kropps tecken (svårt att förklara)när han vill bli förstådd..bvc sa att  det kan bero på nedsatt hörsel:(
så vi får se vad läkaren säger...

sen tog jag även upp ett annat problem,eller inte problem utan en fundering kring olivers plupp vid ögat,se bilderna nedanför(kanske inte syns så bra)
han är ju född med en plupp vid örat...men denna plupp har kommit senare och nu börjar den bli röd och svullet..lite röd,lila runt om ögat på nederkant oxå:(så då blir jag orolig..
så dom kalla in en läkare för att kolla på det..men han sa att det absolut inte är nåt farligt men att vi skulle beställa en tid till en ögonläkare som får titta på ögat så det inte är så att plupparna går inåt mot ögat oxå:(då måste man göra ett ingrepp(operation).antingen bränner man bort det om det bara är ytligt,och går det inåt så måste man operera,USCH!! fy fan hoppas att det inte är så.hoppas fan inte....min lilla älskade kille...

jaja men annars såg allt bra ut..han väger 16 kg och är 99 cm lång:)

har suttit och betalat räkningar..skrivit kompletterings lista tills imorgon..då ska vi till strängnäs,mamma och jag och barnen..åker direkt efter dagis..hämta tindras bilbarnstol,sen ska vi till willys&ÖB...oliver har önskat sej en ny STOR bil från öb....så vi får väl se om han hittar nån som faller han i smaken:)
måste handla schampoo,tvättmedel osv på ÖB och mat och välling och ersättning och mera mat på willys...

har suttit och letat på nätet efter pysselbutiker med scrapbooking saker
ojojoj det finns en hel del..vissa billiga och även en del dyra nätbutiker..så det gäller att sålla...man ska hitta det billigaste men även med mycket grejer så man lixom får "mycket"för pengarna:):)

ska försöka att satsa på att bara göra födelsedags kort osv med scrapbooking det blir mer personligt då:) har en bok om oliver där jag sitter och fixar med scrapbook(liknande den på bilden)

så ska även köpa en till tindra oxå...dom blir ju lixom mer personliga än dom "första boken om mej"fast dom har varsin oxå:) men tänkte att det kan vara kul med en scrapbooking bok oxå..kan bli kul för dom när dom blir äldre om inte annat:)

nej nu får ni ha en underbar dag:)



ny frisyr!

jag vill klippa mej..jag vill ha en sån här snygg kort frisyr....fast i svart eller rött:)passar inte i blont kan jag tala om..nej fy fan..svart och rött ska det vara isånt fall..jag vet inte när jag var hos en frissa sist...alltid min mamma som klipper mej,och har så nästan alltid varit...men nu vill jag gå och få en ny frisyr...bara att göra nåt med håret skulle ju få mej att känna mej lite fräschare och snyggare kanske??
inte vet jag.men det är vad jag tror/känner ialla fall..
jag vill ha kort frisyr för jag passar i det och det är lättskött...och man kan variera sej lite oxå..
hmmm undra jag om jag ska beställa tid även för mej nästa månad när ändå oliver ska till frissan....ja kanske det....
nu ser jag ut som jag vet inte vad i håret.skulle egentligen behöva färga håret men inte det heller har jag haft tid/ork att göra...men det skulle verkligen behövas.men jag får färga håret när jag har klippt mej....så får jag göra....
hahahah,ja då måste jag oxå beställa tid för klippning...
jaha händer idag då..ska sätta mej och scrapbooka lite hade jag tänkt:) annars blir det att göra detta imorgon!
ska göra lite fina tack kort osv...och det måste lixom göras,det finns ingen återvändo..
och TACK Nina för hjälpen..dom blev jättefina:)
sen ska jag iväg med oliver på 3-års kontroll efter dagis..sen hem och bara ta det lugnt då min jävla hosta inte vill ge med sej och inte doktorn heller skriver ut medicinen ännu:( får väl ringa upp istället,jag gjorde via datorn förra veckan...
ni får ha det så jättebra därute och ta hand om varandra:)

RSS 2.0